Σε ένα απολογισμό της μέχρι σήμερα παρουσίας της ομάδας πετόσφαιρας προχώρησε ο προπονητής της, Σάββας Σάββα, σε τοποθετήσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας. Ανάμεσα σε άλλα, εξηγεί το πόσο σημαντικά είναι για την ομάδα μας, αφενός η εμπειρία που έχει αποκτήσει, κυρίως από την περσινή πρωταγωνιστική πορεία και αφετέρου το ανέβασμα της αυτοπεποίθησης των πετοσφαιριστών μας. Πιο κάτω αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας μας: 

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σάββας Σάββα ανέφερε για την πορεία της ομάδας: “Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη. Όσο αφορά το πρωτάθλημα, εάν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ το οποίο είχαμε χάσει, σε όλα τα υπόλοιπα η ομάδα πήρε το ζητούμενο και έδειξε ότι έχει χαρακτήρα νικητή” 

Όσο αφορά την απόδοση της ομάδας, ο Σάββας Σάββα σχολίασε: “Αρκετά ικανοποιημένος είμαι και από τις εμφανίσεις της ομάδας μας. Είχαμε πει από το ξεκίνημα πως θα αντιμετωπίζαμε βήμα – βήμα τις υποχρεώσεις μας. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή σε όλα τα παιχνίδια, ενώ καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε πολύ καλά επίπεδα”. 

Ο προπονητής της ομάδας μας σημείωσε πως στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση: “Ασφαλώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σ” αυτό στοχεύουμε. Μέσα από τη δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, αλλά και με την τελευταία προσθήκη που έχουμε κάνει, θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο την απόδοσή μας. Προσωπικά, αναμένω να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στο φιλέ”. 

Ακολούθως, ο Σάββας Σάββας επεσήμανε τους τομείς που θεωρεί πως η ομάδα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι: “Θεωρώ πως η φετινή ομάδα έχει περισσότερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή, κάτι που μας έχει βοηθήσει σημαντικά. Η περσινή τριβή με τον πρωταθλητισμό, μας έχει κάνει σοφότερους. Αυτό φαίνεται από τη θετική αντίδραση της ομάδας όταν στραβώσει κάτι στο παιχνίδι μας. Σε αντίθεση με πέρσι, στα δύσκολα βρίσκουμε τον τρόπο και αντιδρούμε σωστά και παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Ασφαλώς αυτό το στοιχείο έχει να κάνει και με τον τομέα της αυτοπεποίθησης, στον οποίο επίσης είμαστε βελτιωμένοι”. 

Για το πού πιστεύει πως θα κριθεί η κούρσα για διεκδίκηση του τίτλου: “Ο πρωταθλητισμός απαιτεί διάρκεια απόδοσης σε ψηλά επίπεδα, άρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε συνεπείς στην αγωνιστική μας συμπεριφορά. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε σωματικά και ψυχικά έτοιμοι για να αντιδράσουμε, εάν και εφόσον προκύψουν δύσκολες στιγμές στην κούρσα για διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα, πέραν από την ΟΜΟΝΟΙΑ, θα διεκδικήσει η ΑΕΚ, ο Παφιακός, ακόμη και η Ανόρθωση”.

Στη συνέχεια ο Σάββας Σάββα εξήγησε το σκεπτικό της αλλαγής που έχει προκύψει στην μία θέση των ξένων: “Προχωρήσαμε σε αλλαγή ξένου διότι θεωρούμε ότι ο Μάξιμο Μοντόγια θα μας δώσει το κάτι παραπάνω που αναζητούσαμε. Ο Έντσον Μπαρμπόσα έχει βοηθήσει την ομάδα μας και τον ευχαριστούμε γι” αυτό, όμως θέλαμε να προσθέσουμε στο σύνολο κάποια επιπλέον στοιχεία, τα οποία κρίναμε ότι διαθέτει ο Μάξιμο Μοντόγια. Αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε την αλλαγή. Τώρα αναμένουμε στο γήπεδο να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης”. 

Ο προπονητής της ομάδας μας μίλησε και για τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Το πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η παρουσία του κόσμου για την ομάδα μας, το είδαμε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές του συγκεκριμένου αγώνα, ανέβασε την ομάδα μας και ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κερδίσαμε. Θέλουμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του τμήματος πετόσφαιρας, για να κατακτήσουμε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία μας. Το θέλουμε όλοι πάρα πολύ. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να του χαρίσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή”. 

Κλείνοντας ο Σάββας Σάββα υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που εδώ και χρόνια γίνεται στο Τμήμα Πετόσφαιρας, η οποία στόχο είχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για άνοδοσ την κορυφή του αθλήματος: “Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω στο τμήμα πετόσφαιρας. Δουλέψαμε αρκετά, είδαμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας και προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε, αποκτήσαμε εμπειρίες και τώρα θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που για χρόνια ονειρευόμαστε, δηλαδή να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα”.