Τα κύρια σημεία των σημερινών ραδιοφωνικών δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου:

Αποτίμηση πρώτου γύρου:

  • Η υφιστάμενη βαθμολογική συγκομιδή, αναμφίβολα δεν ικανοποιεί κανέναν. Όχι μόνο τη Διοίκηση, ππερισσότερο το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Είναι μια χρονιά που ξεκίνησε με προσδοκίες και για την ώρα οι 19 βαθμοί δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που θέσαμε. Αυτό το γεγονός, ωστόσο, δεν πρέπει να θολώνει την κρίση μας, τόσο ως προς την συνολική αγωνιστική παρουσία της ομάδας, όσο και για τη φιλοσοφία με την οποία δουλεύουμε.

 

  • Υπάρχει ένα δείγμα 12 αγώνων, αρκετά σαφές ως προς τα θετικά και τα αρνητικά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φανέρωσε κάποια θετικά στοιχεία, παρουσίασε ωστόσο και κάποιες αδυναμίες, τις οποίες δυστυχώς πληρώσαμε βαθμολογικά. Πεποίθησή μας είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούτο κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής στον βαθμολογικό πίνακα, βάσει της απόδοσής της. Θεωρούμε ότι στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων, ήμασταν καλύτεροι των αντιπάλων μας και με λίγη περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε να είχαμε 4 με 6 βαθμούς περισσότερους. Τους οποίους αν είχαμε, αντιλαμβάνεστε θα ήταν πολύ διαφορετική η συζήτηση σήμερα.

 

  • Ξεκαθαρίζουμε, ωστόσο, πως σε καμία περίπτωση δεν ζούμε με τα «ΑΝ», ούτε εθελοτυφλούμε. Το λέμε ξεκάθαρα. Δεν είναι λόγω ατυχίας που έχουμε 19 βαθμούς, αλλά διότι πληρώσαμε ακριβά κάποια λάθη και αδυναμίες. Κοιτάζουμε όμως μπροστά. Μέσα από την καθημερινή μας δουλειά αναζητούμε ομαδική και ατομική βελτίωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, με το υπάρχον ρόστερ, μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα. Και επιβάλλεται να το κάνουμε, καθώς ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια. Απ΄ εκεί και πέρα, μέσα από κάθε μεταγραφική περίοδο, θέλουμε να ανεβάζουμε το επίπεδο μας. Αυτή, άλλωστε, είναι μια εκ των βασικών προϋποθέσεων, για να μπορέσουμε, σε βάθος χρόνου, να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα επιστρέψει σε μόνιμη πρωταγωνιστική πορεία.

Παιχνίδι με την ΑΕΚ

  • Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Αναμφίβολα η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα. Αυτό άλλωστε το επιβεβαιώνει η βαθμολογική της θέση. Απ’ εκεί και πέρα, η νίκη επί της Δόξας έχει βοηθήσει την ομάδα, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Για να πετύχουμε τον στόχο μας, θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Έχουμε αποδείξει και στα προηγούμενα ντέρμπι που δώσαμε, ότι μπορούμε να κερδίζουμε μεγάλα παιχνίδια.

Για τα εισιτήρια του ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ

  • Όπως έχουμε ενημερώσει χθες, αποστείλαμε επιστολή στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοΐζίδου Νικολαΐδου, μέσω της οποίας ενημερώσαμε για την απόφαση της ΑΕΚ να εφαρμόσει το μέτρο της ταυτοποίησης, με την υποχρεωτική υποβολή των προσωπικών στοιχείων των φιλάθλων μας σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ακολούθως τα προσωπικά στοιχεία θα αναγράφονται στο εισιτήριο και κατά την είσοδό τους στο στάδιο οι φίλαθλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν και την πολιτική τους ταυτότητα. Ζητήσαμε την τοποθέτηση της κ. Νικολαΐδου για το αν η ΑΕΚ δικαιούται να εφαρμόζει το μέτρο αυτό, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και επίσης εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το αν διασφαλίζεται ότι, είτε η γηπεδούχος ομάδα, είτε κάποιος τρίτος, δεν θα έχει πρόσβαση στο σύστημα καταχώρησης των προσωπικών δεδομένων των φιλάθλων. 

     
    Στην απάντησή της η Επίτροπος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο γύρω από τη λειτουργία της Πλατφόρμας αυτής και επιπλέον, πως η συλλογή δεδομένων των οπαδών, ενδέχεται να παραβαίνει τις διατάξεις του Νόμου 138(Ι)/2001.
    Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος έχει αποστείλει επιστολή στην ΚΟΠ, μέσω της οποίας ζητά την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το θέμα των εισιτηρίων, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσει πως η διάθεση εισιτηρίων θα γίνεται χωρίς ταυτοποίηση. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δεν θα προπωληθούν εισιτήρια.

Για το ρόστερ:

  • Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ ονομαστικά σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Το ρόστερ αξιολογείται καθημερινά. Όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Όπως έχουμε ξαναπεί, εντοπίστηκαν οι αδυναμίες και στόχος είναι, μέσα από τις μεταγγραφικές περιόδους, να ενισχύουμε την ομάδα εκεί που χρειάζεται.
  • Η παρακολούθηση και ο εντοπισμός ποδοσφαιριστών είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν ξεκινά όταν πλησιάσει η μεταγραφική περίοδος, αλλά πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από το τεχνικό επιτελείο.
  • Αντιλαμβάνομαι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, όμως δεν θα ήθελα να αναφερθώ, ούτε σε θέσεις, ούτε σε ονόματα. Ξέρουμε πού θέλουμε να ενισχυθούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η ομάδα θα επιδιώξει την ενίσχυση, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών της δυνατοτήτων.