Τα κύρια σημεία των σημερινών ραδιοφωνικών δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου:

•          Για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας: Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία. Όλα εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε, χωρίς να παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Ξεχώρισε η μεγάλη διάθεση για δουλειά, που επέδειξαν όλα τα μέλη της αποστολής. Όλοι δούλεψαν με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Στην Οπαλένιτσα μπήκαν οι βάσεις για μια ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ, με αγωνιστικούς προσανατολισμούς ομάδας-πρωταγωνίστριας, αλλά και για μια δεμένη οικογένεια, που σαν μια γροθιά θα πορευθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

  • Για τα συμπεράσματα της δουλειάς που έγινε: Η τεχνική ηγεσία με ικανοποίηση διαπιστώνει πως η ομάδα αρχίζει να υιοθετεί στο παιχνίδι της και το αγωνιστικό της προφίλ, στοιχεία της τακτικής και της αγωνιστικής φιλοσοφίας που δουλεύονται στις προπονήσεις. Είναι αντιληπτό, ωστόσο, ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολύ μεγάλα. Σταθερή βελτίωση παρατηρείται και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, καθώς σταδιακά ανεβάζουμε επίπεδο. Επιπλέον, η ομάδα άρχισε να δένεται και εκτός γηπέδου. Φαίνεται πως υπάρχει χημεία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό, για να δημιουργηθεί μια δεμένη οικογένεια που θα μπορεί να αντέξει και στα δύσκολα. Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός πως βγάλαμε την προετοιμασία, σε Κύπρο και Πολωνία, χωρίς τραυματισμούς, πέραν 1-2 μικροενοχλήσεων κάτι που είναι αναμενόμενο τέτοια περίοδο. Αφήσαμε τελευταίο, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι με μεγάλη χαρά που διαπιστώνομαι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει ποιας ομάδας τη φανέλα φορούν, ποια είναι η ιστορία αυτής της ομάδας, υπό ποιες συνθήκες ιδρύθηκε και ποιο κόσμο εκπροσωπεί, αλλά και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Και όλα όσα έχουν μάθει, βλέπουμε ότι τους έχουν δώσει επιπλέον κίνητρο για να δουλέψουν και να έχουν επιτυχίες.

    Είμαστε ακόμη στην αρχή. Απλά, έχουμε βάλει τις κατάλληλες βάσεις, τίποτα περισσότερο. Αυτό που τώρα θέλουμε να κάνουμε, είναι να “κτίσουμε” πάνω σε αυτές τις βάσεις, για να δημιουργήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλει να βλέπει ο κόσμος της. Μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά, όμως όλοι στην ομάδα “διψούν” για τις ημέρες που θα έρθουν, έχουν μεγάλη διάθεση και όρεξη για να δουλέψουν. Η αποστολή θα επιστρέψει ξημερώματα της Τετάρτης στην Κύπρο και το απόγευμα της Πέμπτης θα προπονηθεί στο “Ηλίας Πούλλος”.

 

  • Για τους ποδοσφαιριστές που μπήκαν αργοπορημένα στην ομάδα: “Ποδοσφαιριστές που μπήκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην ομάδα: Αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση, δηλαδή να εντάξουμε ομαλά στο σύνολο, τους ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Γίνεται πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδομένων του κάθε ποδοσφαιριστή, επί καθημερινής βάσης και διαμορφώνεται ανάλογα το ομαδικό και ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Αυτό που επιχειρείται είναι, σταδιακά, όλη η ομάδα, να φτάσει στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Ασφαλώς αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο για να γίνει”.

 

  • Για το φιλικό με τον Ολυμπιακό: Θα είναι το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας, μετά την επιστροφή της από την Πολωνία. Ουσιαστικά θα είναι η πρώτη γνωριμία των ποδοσφαιριστών με τον κόσμο, σε συνθήκες αγώνα. Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να προσδοκούμε σε πολύ μεγάλη προσέλευση. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Γενική είσοδος έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ και για παιδιά κάτω των 12 ετών, δύο ευρώ. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το Σάββατο, στο γήπεδο, θα λειτουργήσει συνεργείο έκδοσης εισιτηρίων διαρκείας. Ο κόσμος να περιμένει ότι στο παιχνίδι αυτό θα πάρει μια γεύση από την ομάδα, ωστόσο είμαστε ακόμη περίπου τρεις βδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, άρα ακόμη οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίες και τα πόδια είναι, όπως στο ποδόσφαιρο λέμε, βαριά.

 

  • Για την περίπτωση Τζαΐλσον: Έχει προκύψει συμφωνία για δανεισμό του Τζαΐλσον, για μια αγωνιστική περίοδο. Με την ολοκλήρωση του δανεισμού, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει το δικαίωμα απόκτησης του ποδοσφαιριστή. Ο Τζαΐλσον θα έρθει στην Κύπρο για υπογραφή του συμβολαίου και επισημοποίηση της συνεργασίας.