Με καθοριστικό σημείο του αγώνα το ξέσπασμα που έκανε η ομάδα μας στο δεύτερο σετ, εκεί όπου ανέτρεψε το -9 στους πόντους, φτάνοντας στο 1-1 σετ, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στην πετόσφαιρα την Ανόρθωση με 1-3, έφτασε στους εννέα βαθμούς, άφησε την «Μεγάλη Κυρία» σους έξι βαθμούς και εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.  
Αν και η ομάδα μας είχε μπει δυνατά στο σετ και έφτιαξε από τα αρχικά στάδια καλή διαφορά, εντούτοις στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι πορεύονταν πόντο-πόντο. Προς το τέλος του σετ η Ανόρθωση ξέφυγε με τρεις πόντους και τελικά έφτασε στο 1-0 με σκορ 25-21. 
Με φόρα μπήκε στο δεύτερο σετ η Ανόρθωση, η οποία από το ξεκίνημα μπήκε μπροστά στο σκορ και όσο ο χρόνος περνούσε αύξανε τη διαφορά στο σκορ, φτάνοντας ακόμη και στο +8. Ωστόσο, η ΟΜΟΝΟΙΑ με απίστευτο σερί οκτώ πόντων πήρε κεφάλι και το παιχνίδι παιζόταν στον πόντο μέχρι το φινάλε του σετ, με τους «πράσινους» να φτάνουν στο 1-1 με σκορ 25-27. 
Από εκεί που σταμάτησε στο δεύτερο σετ ξεκίνησε το τρίτο η ομάδα μας, καθώς με ένα ξέφρενο ρυθμό κατάφερε να γύρει την πλάστιγγα με το μέρος της και να φτάσει τη διαφορά στους πόντους ακόμη και στο +9. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να μειώσει, χωρίς να αποφύγει το 1-2, που έγινε με σκορ 20-25. 
Επίδειξη δύναμης έκανε στο τέταρτο σετ η ΟΜΟΝΟΙΑ, καθώς με εντυπωσιακό ρυθμό και παιχνίδι πολύ ψηλού επιπέδου έφτασε το σκορ ακόμη και στο +10, κάνοντας στη συνέχεια συντήρηση της διαφοράς. Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν σε αυτό το σετ την ανωτερότητά τους σε όλα τα επίπεδα και έφτασαν άνετα στο 1-3 με σκορ 17-25.