Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» με τον Κόκο Αντωνίου.

ΚΟΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αν και φάνηκε άτυχος, καθώς οι τραυματισμοί τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 28 χρόνων, κατάφερε μέσα στα 12 χρόνια της παρουσίας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να καταγράψει 178 συμμετοχές και να πετύχει 11 γκολ. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια τα πέρασε στην Πρόοδο Καϊμακλίου και από εκεί μεταπήδησε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, προτού συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Ήταν ποδοσφαιριστής προικισμένος και χαρισματικός. Τα πλούσια προσόντα του τον έκαναν να ξεχωρίσει. Ήταν ένας από τους καλύτερους μέσους της δεκαετία του ΄60, με άψογη τεχνική κατάρτιση, οξυδέρκεια και φαντασία εντός του αγωνιστικού χώρου. Δικαίως χαρακτηρίστηκε την τότε εποχή, ως ‘’καλλιτέχνης’’ των γηπέδων. Ένας μαέστρος, που όλες οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν στο δυναμικό τους.

Έκανε ντεμπούτο στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε ηλικία 17 ετών, σε αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό την αγωνιστική περίοδο 1966-67. Μέχρι το τέλος της καριέρας του, ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Το 1973, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής απέναντι στον Παναθηναϊκό, τραυματίστηκε σοβαρά. Υπέστη ρήξη συνδέσμων και μηνίσκου και κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Υπεβλήθη σε δύο εγχειρήσεις, μία το 1974 και μία το 1975. Έκτοτε οι παρουσίες του στην ομάδα ήταν σποραδικές. Μοιραία το 1978 αποφάσισε να αποσυρθεί από τα γήπεδα. Ήταν διεθνής με τα χρώματα της Κύπρου, με 8 συμμετοχές.