Παγκόσμια ημέρας της γυναίκας σήμερα. Ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους ανά το παγκόσμιο που τιμούν τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών, είναι και οι χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΕΣ, οι οποίες καταγράφουν δυναμική παρουσία στα κοινά και τα αθλητικά δρώμενα του Συλλόγου.

Τον Σεπτεμβρίου του 2011 ιδρύθηκε ο Όμιλος Γυναικών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά στον Σύλλογο, ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 στα αθλητικά τμήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προστέθηκε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία έχει συνάψει διετή συμφωνία με την Λευκοθέα.

Η πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ελένη Κουτσίδου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε συνδυασμό με τη δράση του Ομίλου στα κοινά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Καταρχήν να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, με δικαιοσύνη και ισότητα. Ιδρύσαμε τον Όμιλο Γυναικών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να μπορούμε ακόμη πιο αποφασιστικά και ενεργά να συμβάλλουμε στα κοινά της αγαπημένης μας ομάδας. Θέλαμε να προσθέσουμε στους υφιστάμενους Συνδέσμους Φιλάθλων και Οργανωμένα Σύνολα, την γυναικεία παρουσία. Το γυναικείο μυαλό σκέφτεται διαφορετικά από το ανδρικό και συνεπώς πιστεύουμε πως έχουμε αρκετά πράγματα να προσφέρουμε στην ομάδα μας”, σημείωσε η κ. Κουτσίδου, η οποία στη συνέχεια πρόσθεσε: “Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε πως, όσο ο χρόνος περνά, η γυναικεία παρουσία στις κερκίδες όλο και αυξάνεται. Επίσης, πρόσφατα δημιουργήσαμε και τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανες. Η γυναίκα έχει αποδείξει ότι μπορεί ισότιμα να συμμετάσχει, τόσο ευρύτερα στον αθλητισμό, όσο και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Αναγνωρίζουμε ότι η γυναίκα έκανε μεγάλους αγώνες για να κερδίσει αυτά που δικαιωματικά της αξίζουν, γι’  αυτό και εμείς τιμούμε σήμερα αυτούς τους αγώνες. Και η ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ έκανε αρκετούς αγώνες για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτός είναι ο λόγος που η σημερινή ημέρα είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη για εμάς στον Όμιλο Γυναικών ΟΜΟΝΟΙΑΣ”.

Εκ μέρους της νεοσύστατης γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία πραγματοποιεί την παρθενική της παρουσία στο Παγκύπριο πρωτάθλημα της ΚΟΠ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου η αρχηγός, Μαρία Τουμάζου: “Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Οι γυναίκες κέρδισαν πολλούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικώντας την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Η δημιουργία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν ο κερδισμένος αγώνας της κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑΣ. Ήταν όνειρο ζωής για όλες μας η δημιουργία αυτής της ομάδας και είμαστε περήφανες που έγινε πράξη. Η πρώτη χρονιά ήταν αναμενόμενο πως θα ήταν δύσκολη καθώς σχεδόν όλα ήταν καινούργια. Σταδιακά τα πράγματα γίνονται καλύτερα, βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον και γενικά η ομάδα δένεται. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους. Αυτό ισχύει και για εμάς. Είναι προνόμιο, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Ως αρχηγός της ομάδας θέλω να στείλω μήνυμα στα κορίτσια που σκέφτονται να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, να το τολμήσουν, διότι έχουν πολλά να κερδίσουν. Δεν είναι πλέον ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, είναι για όλους”.