Αναφορικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τη διαγραφή παλαιών χρεών των σωματείων προς το κράτος, η ΟΜΟΝΟΙΑ ενημερώνει τους φιλάθλους της για τα πιο κάτω:

• Η διαγραφή αποφασίστηκε το 2007, με γραπτή συμφωνία μεταξύ ΚΟΠ – κυβέρνησης, με στόχο να βοηθηθούν τα σωματεία. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 19,5 εκ. ευρώ, το οποίο αφορούσε υποχρεώσεις μέχρι 30/06/2007. Επισήμως, αποφασίστηκε ότι οι συγκεκριμένες οφειλές δεν θα διεκδικηθούν, ούτε θα εισπραχθούν από το κράτος, ως μια απόφαση ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων.

• Από το 2007, τα ποσά που διαγράφηκαν, δεν περιλαμβάνονταν στα λογιστικά βιβλία των περισσότερων σωματείων. Ως εκ τούτου, η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα στα σημερινά οικονομικά των σωματείων. Πρόκειται για διαγραφή του ποσού από τα λογιστικά βιβλία του κράτους, η οποία εκκρεμούσε από το 2007.

Αυτό που πραγματικά θα βοηθούσε τα σωματεία, θα ήταν ένας αμοιβαία επωφελής διακανονισμός μεταξύ Κράτους-Σωματείων για τις οφειλές που συσσωρεύθηκαν την περίοδο 2007-2013. Για τις οφειλές αυτές, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον διακανονισμό τους, ενώ η ΚΟΠ κατά την πρόσφατη Γενική της Συνέλευση, στις 16.10.2017, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βοηθήσει τα σωματεία στην αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών.