Δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 παρέθεσε σήμερα (15/10) το Τμήμα Πετόσφαιρας του Σωματείου μας, στο Presse Cafe της λεωφόρου Σταυρού. 
Ο επικεφαλής του Τμήματος Πετόσφαιρας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Φώτος Ιωάννου, ανέφερε στην ομιλία του:
“Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, 
Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παραθέτει το Τμήμα Πετόσφαιρας του Σωματείου μας, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16. Αναγνωρίζουμε ότι το άθλημα της πετόσφαιρας δεν είναι το δημοφιλέστερο στην Κύπρο, γι΄ αυτό και η προβολή του μέσω εσάς, του δίνει ζωή και το βοηθά να εξελίσσεται και να δυναμώνει.
Όλοι γνωρίζουμε το ρητό: “Είναι εύκολο να ανέβεις στην κορυφή, αλλά δύσκολο να κρατηθείς εκεί”. Αυτό είχαμε υπόψη μας, όταν ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Γνωρίζαμε πως, μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, θα χρειαζόταν να ενισχυθούμε σε όλους τους τομείς, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας. Σε αυτό ακριβώς στοχεύσαμε και το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους. 
Οι στόχοι της ομάδας πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, αφορούν τέσσερις άξονες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί την κορυφή των φετινών μας επιδιώξεων. Είναι πρόκληση για εμάς να κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τη δική μας παντοκρατορία στην Κυπριακή πετόσφαιρα. Απ” εκεί και πέρα, θέλουμε να στεφθούμε και κυπελλούχοι, φτάνοντας στο πρώτο νταμπλ στην ιστορία του Τμήματος Πετόσφαιρας. 
Ο τρίτος τομέας στον οποίο θα επικεντρωθούμε, είναι η Ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας μας. Η τύχη μας έφερε την πρόκριση, χωρίς αγώνα, για τους “16” του CEV Cup, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη τη τάξη Ευρωπαϊκή διοργάνωση στην πετόσφαιρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει την τιμή να παίξει τον Δεκέμβριο με τον νικητή του ζευγαριού Πριεβίτσα Σλοβακίας και Τερουέλ Ισπανίας. Θέλουμε να χαρούμε και να απολαύσουμε την παρουσία μας σε μία τόσο ψηλού επιπέδου διοργάνωση και παράλληλα να διεκδικήσουμε, με αξιοπρέπεια, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Ο τέταρτος στόχος μας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει επιτευχθεί, καθώς κατακτήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σούπερ Καπ. Πέραν από την κατάκτηση του τίτλου, μας έχει ικανοποιήσει και η αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η ΑΕΚ Καραβά. Αποδείξαμε ότι συνεχίζουμε απ” εκεί που μείναμε την περσινή σεζόν, προσθέτοντας μάλιστα σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Γενικά, η παρουσία μας στο Σούπερ Καπ, μας έδειξε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. 
Στον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είχαμε θέσει μία βασική επιδίωξη. Θέλαμε να διατηρήσουμε για 3η συνεχή χρονιά τον προπονητή μας Σάββα Σάββα, το τεχνικό μας επιτελείο, αλλά και τον βασικό κορμό του ρόστερ μας, κάτι που επιτύχαμε. Ακολούθως, για καλύτερη οργάνωση του Τμήματος, προσλάβαμε στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της πρώτης ομάδας, αλλά και της Ακαδημίας, τον Ζάρκο Ριστόφσκι, ενώ ενισχύσαμε το έμψυχο δυναμικό μας με εγνωσμένης αξίας Κύπριους πετοσφαιριστές, αλλά και τον έμπειρο Βραζιλιάνο, Τούλιο Μιούλερ. 
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό. Το πετοσφαρικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι οικονομικά υγιές. Ο προϋπολογισμός της κάθε σεζόν σχεδιάζεται με μεγάλη προσοχή και μεθοδικότητα, ούτως ώστε να κυμαίνεται σε πλαίσια που, αφενός θα διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο της ομάδας μας και αφετέρου το Τμήμα θα μπορεί να καλύπτει. Αυτό θα συμβεί και με τον φετινό προϋπολογισμό, ο οποίος θα είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τον περσινό.
Δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και τη νέα, φιλόδοξη και καινοτόμα προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ακαδημία Πετόσφαιρας του Σωματείου μας. Το Τμήμα αποφάσισε όπως επενδύσει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού του στα Τμήματα Υποδομής, αποδεικνύοντας με έργα την αποφασιστικότητα για αναδιοργάνωση, αλλά και για επιτυχή κατάληξη του πλάνου που έχει τεθεί. Υπενθυμίζεται πως η Ακαδημία μας προσφέρει στα παιδιά δωρεάν εγγραφή, εκγύμναση, αθλητικό υλικό, εγγραφή στην Ομοσπονδία, έκδοση δελτίου υγείας και είσοδο στους εντός έδρας αγώνες της πρώτης ομάδας πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Είμαστε βέβαιοι πως το πετοσφαιρικό μας τμήμα βρίσκεται σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με πέρσι και αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει. Βέβαια, τίποτα δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε, αλλά ούτε και θα αισιοδοξούσαμε για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον, εάν στο πλευρό μας δεν είχαμε τους χορηγούς μας. Επί της ευκαιρίας, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους διαβεβαιώσω ότι είναι και αυτοί πρωταγωνιστές, στην πορεία του πετοσφαιρικού τμήματος. Τους λέμε, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ.  
Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους αφανείς ήρωες του Τμήματος, την επιτροπή πετόσφαιρας, που αφιερώνει χρόνο, κόπο και μεγάλη προσπάθεια, για να λειτουργεί η ομάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.   
Άφησα τελευταίο το μεγάλο μας “όπλο”. Τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Βασική προϋπόθεση για να έρθουν επιτυχίες, είναι η μαζική παρουσία του στα γήπεδα και η ενεργή συμμετοχή του στις δραστηριότητες του Τμήματος Πετόσφαιρας. Λέμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο για την μεγάλη στήριξη που προσφέρει στην ομάδα και του ζητούμε όπως συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερο παλμό και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Μαζί σας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! 
Σας ευχαριστώ”. 
Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας μας, Σάββας Σάββα, ο οποίο σημείωσε: 
“Ευχαριστώ την Επιτροπή Πετόσφαιρας που μας δίνει ευκαιρία να είμαστε για 3η συνεχή χρονιά στην ομάδα. Στόχος είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων στην Κύπρο. Ήδη έχουμε πετύχει τον πρώτο στόχο, το Σούπερ Καπ. Τώρα έχει πάρει σειρά το πρωτάθλημα. 
Μαζί με τους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για τη σκληρή δουλειά που κάνουν από τον Αύγουστο. Έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ στο πρωτάθλημα και είμαι αισιόδοξος ότι θα υλοποιήσουμε όλους μας τους στόχους. 
Πριν κλείσω θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, αλλά και τον κόσμο μας για τη μεγάλη στήριξη που μας προσφέρουν”. 
Εκ μέρους των πετοσφαιριστών μίλησε ο αρχηγός της ομάδας μας, Σωτήρης Πετρακίδης, τονίζοντας τα ακόλουθα: 
“Εδώ και τρία χρόνια ξεκινήσαμε προσπάθεια αναβάθμισης του τμήματος. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν κατά την οποία κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. 
Εμείς από την πλευρά μας θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κρατήσουμε την ομάδα στο πρώτο σκαλοπάτι. Με τη βοήθεια κόσμου και χορηγών μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε”.