Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στον Αγώνα του Γυναικείου Πρωταθλήματος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, το Σάββατο 29/09/2018 και μετά από τα όσα αναγράφηκαν στον τύπο και σε ανακοινώσεις το Σωματείο τοποθετείται ως κατωτέρω.

Με λύπη μας διαβάσαμε τα διαστρεβλωμένα γεγονότα στην ανακοίνωση του Σωματείου Λευκοθέα Λατσιών και ενώ δε θέλαμε να δώσουμε συνέχεια μέσω του Τύπου για τα όσα συνέβησαν, αφού τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν τα αθλητικά ιδεώδη και το γυναικείο ποδόσφαιρο, η ανακοίνωση του εν λόγω Σωματείου, δε μας αφήνει άλλα περιθώρια.

Είναι λυπηρό Σωματείο, το οποίο είναι τόσα χρόνια στον αθλητικό χώρο, να επικαλείται άγνοια για κανονισμούς της ΚΟΠ, πόσο μάλλον στην περίπτωση που θα μπορούσε να ζητήσει διευκρινιστικές ερωτήσεις, όπως έπραξε το Σωματείο μας. Παράλληλα και ενώ αντιλαμβανόμαστε, ότι το νέο μέτρο της κάρτας φιλάθλου μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το Σωματείο μας εξέδωσε ανακοίνωση πριν το αγώνα του Σαββάτου και ενημέρωνε το φίλαθλο κοινό ότι η κάρτα φιλάθλου είναι υποχρεωτική και στο γυναικείο πρωτάθλημα και επομένως κανένας δε θα εισερχόταν στον χώρο του γηπέδου χωρίς την επίδειξη της κάρτας φιλάθλου.

Στο 50’ του αγώνα, άτομα της Λευκοθέας, τόσο παίχτριες όσο και προπονητικό επιτελείο και τεχνική ηγεσία ζήτησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Ενημερώθηκαν ότι μόνο στα άτομα τα οποία είναι κάτοχοι κάρτας φιλάθλου μπορεί να επιτραπεί η είσοδος, βάση οδηγιών του παρατηρητή του αγώνα και γι’ αυτό άτομο που κρατούσε τα κλειδιά της εισόδου προχώρησε ώστε να ανοίξει την είσοδο για να εισέλθουν όσοι δικαιούνταν. Με έκπληξη τα άτομα της ομάδας μας που βρίσκονταν εκεί, έγιναν αποδέκτες ύβρεων και φωνών από τα άτομα του εν λόγω σωματείου, για το ότι έπρεπε να τους επιτραπεί η είσοδος χωρίς κάρτα φιλάθλου για να περάσουν όλοι εντός γηπέδου και ότι σκοπίμως δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος ενώ συνέχισαν να σπρώχνουν τα κάγκελα της εισόδου για να εισέλθουν στον χώρο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ποδοσφαιρίστριες του σωματείου Λευκοθέα Λατσιών, οι οποίες είχα προσέλθει νωρίτερα στον αγώνα, ήτοι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, επέδειξαν κάρτα φιλάθλου και βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τελικώς ποδοσφαιρίστρια του εν λόγω Σωματείου πήδηξε το τοίχος του περιβόλου του γηπέδου και εισήλθε στο γήπεδο, χωρίς κάρτα φιλάθλου και με επιθετικότητα απευθυνόμενη στα μέλη της ομάδας απαιτούσε να ανοίξουν την είσοδο, όπου και τελικώς απομακρύνθηκε και εξήλθε του γηπέδου.

Το Σωματείο και τα άτομα του γυναικείου ποδοσφαίρου απολογούνται μόνο στον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο για το θέαμα που αντίκρισε και σε όλες τις ποδοσφαιρίστριες που αγωνίζονταν εκείνη την ώρα για την αναστάτωση.

Οι οποιοιδήποτε άλλοι ισχυρισμοί που αναφέρθηκαν από το εν λόγω σωματείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θεωρούμε το θέμα λήξαν και ότι τέτοια συμβάντα δεν πρόκειται να επαναληφθούν μετά και από την ενημέρωση της ΚΟΠ.