Την αποφασιστικότητα για δημιουργία ισχυρής ομάδας, η οποία θα επιστρέψει σε πορεία πρωταθλητισμού, επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ο’ Φιλελεύθερος», ο Προέδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αντώνης Τζιωνής. Όπως ανέφερε, όραμά του είναι η ομάδα να πανηγυρίσει ξανά τίτλους και διακρίσεις, ενώ τόνισε πως στις άμεσες προτεραιότητες παραμένει η οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου, καθώς και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του σε όλα τα επίπεδα. Ο Αντώνης Τζιωνής, ανάμεσα σε άλλα, σχολίασε τα δεδομένα στην ΚΟΠ και την παρουσία του Νικ Νικολάου, ως εκπροσώπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μίλησε για τη διαιτησία και την προηγούμενη σαιζόν, αναφέρθηκε στη συμφωνία με τη CYTA και τα δεδομένα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τοποθετήθηκε για την επιλογή Πάμπου Χριστοδούλου και τις προοπτικές της, αλλά και τα διαφυγόντα κέρδη από τη μη έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Η συζήτηση, επίσης, περιελάμβανε τον στόχο των 7000 εισιτηρίων διαρκείας, τις σχέσεις με τους οργανωμένους και ευρύτερα τον κόσμο της ομάδας, τις ποινές που δέχτηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Αθλητικό Δικαστή, αλλά και το τι αναμένει ο ίδιος ο Πρόεδρος από τον κόσμο των “πρασίνων”.

Πρόεδρε, είστε για ένα χρόνο στον προεδρικό θώκο. Κάνοντας τον απολογισμό σας σ’ αυτό το διάστημα, τι κρατάτε και τι θέλετε να ξεχάσετε;

Η παρούσα χρονική συγκυρία, βρίσκει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα μεταβατικό στάδιο. Σε συνέχεια των οικονομικών εγκλημάτων που προηγήθηκαν και βύθισαν τον σύλλογο στα χρέη, αλλά και της συγκλονιστικής προσπάθειας που ακολούθησε για να ορθοποδήσει το σωματείο και να παραμείνει στη ζωή. Αναμφίβολα η φετινή χρονιά δεν ήταν εύκολη. Όπως έχω ξαναπεί, κάποια πράγματα στην πορεία δεν μας βγήκαν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Αναλάβαμε την ευθύνη, γυρίσαμε σελίδα και κοιτάζουμε ήδη την επόμενη μέρα και την επόμενη χρονιά. Κρατάω την στήριξη του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις δύσκολες στιγμές, τις επιτυχίες που καταγράφηκαν σε άλλα τμήματα του συλλόγου, όπως π.χ. το πρωτάθλημα στο Βόλεϊ, το κύπελλο των U21, την πολύ καλή πορεία στο Φούτσαλ, τις επιτυχίες του τμήματος ποδηλασίας, την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Όταν πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την προεδρία του σωματείου, μιας ταλαιπωρημένης Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια, σίγουρα κάτι είχατε στο μυαλό σας, κάποιο όραμα. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και με όσα βιώσατε σ’ αυτό το διάστημα, ισχύει το ίδιο;

Είναι διαφορετικό να ζεις τα πράγματα απ’ έξω και διαφορετικό από μέσα. Επίσης διαφορετικό είναι να είσαι μέλος του ΔΣ, και πολύ διαφορετικό να είσαι Πρόεδρος του Συλλόγου. Όραμά μου είναι να επιστρέψει η ΟΜΟΝΟΙΑ σε πορεία πρωταθλητισμού, να πανηγυρίσει ξανά τίτλους και διακρίσεις. Όπως επίσης η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, καθώς και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του σε όλα τα επίπεδα. Στοχεύουμε επίσης στην αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και υποδομών. Επιδιώκουμε, παράλληλα, να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τα κανάλια επικοινωνίας με τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να τον έχουμε συμμέτοχο στην προσπάθειες που κάνουμε. Θέλουμε η ΟΜΟΝΟΙΑ να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να ανοίγει δρόμους.

Συνδέσατε την παρουσία σας στην προεδρία με την μη έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη μετά από μια 15ετία. Πώς το διαχειρίζεστε αυτό;

Με αυτοκριτική, ψύχραιμη ανάλυση, αλλά και αποφασιστικότητα για μια ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ τη νέα περίοδο.

Εσείς από την εμπειρία σας στα διοικητικά της Ομόνοιας, τι πιστεύετε ότι φταίει και τα τελευταία χρόνια η ομάδα έμεινε μακριά από τίτλους;

Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα μείγμα αιτιών και συγκυριών. Τα οικονομικά εγκλήματα είναι ένας λόγος, καθώς ανάγκασαν τον Σύλλογο να επιδοθεί σε μία δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφήνοντας το αγωνιστικό σε δεύτερη μοίρα. Και πιστέψτε με, είναι θαύμα που η ΟΜΟΝΟΙΑ διατηρήθηκε στη ζωή. Δεν είμαι σίγουρος εάν άλλη ομάδα θα τα κατάφερνε. Επιπλέον, κάποιες εσωτερικές δυσλειτουργίες, κάποιες λανθασμένες αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα (π.χ. διαχείριση ποδοσφαιριστών, προπονητών), αποφάσεις τρίτων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και κάποιες συγκυρίες όπως π.χ. η σφαγιαστική διαιτησία με τη Δυναμό στο ΓΣΠ. Αντιλαμβάνεστε ότι εκείνο το παιγνίδι, ενδεχομένως, να άλλαζε την πορεία του συλλόγου. Θυμάστε τι έγινε.

Κάθε χρόνο τα παράπονα της Ομόνοιας για την διαιτησία και όχι μόνο είναι έντονα. Ο εκπρόσωπός σας στην ΚΟΠ κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου. Ποια είναι η θέση του σ’ αυτά τα ζητήματα;

Έχουμε τακτική επικοινωνία με τον κ. Νικολάου. Συζητάμε, ανταλλάζουμε απόψεις. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Συμμερίζεται και ο ίδιος τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του συλλόγου, έτσι και η εκπροσώπηση της ομάδας στην Ομοσπονδία βρίσκεται κάτω από συνεχή αξιολόγηση. Του έχουμε εμπιστοσύνη. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το έργο του δεν είναι εύκολο. Υπάρχει το ΔΣ της ΚΟΠ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, δύο σώματα που καθορίζουν τις αλλαγές και λαμβάνουν τις αποφάσεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν αποφασίζει μόνος του ο Νικ Νικολάου, ούτε μπορεί μόνος του να περάσει την οποιαδήποτε θέση. Ασφαλώς υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από τον Σύλλογο για τον εκάστοτε εκπρόσωπό του στην ΚΟΠ. Ωστόσο, για να διαφοροποιηθούν τα κακώς έχοντα στο χώρο, χρειάζεται συνεργασία – αν όχι με όλες – με αρκετές ομάδες, όπως και πραγματική διάθεση για να βελτιώσουμε το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως η λαοφιλέστερη ομάδα στον τόπο, επιβάλλεται να διαδραματίζει αποφασιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

Θεωρείται ότι, ο λόγος που η Ομόνοια έμεινε μακριά την διάκριση τα τελευταία χρόνια, είναι η διαιτησία; Νιώθετε ότι σας «πολεμούν» και γιατί;

Εμείς πάντα βλέπουμε πρώτα τα δικά μας λάθη. Πρώτα κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά συζητάμε για τα λάθη των άλλων. Πρώτα ρίχνουμε την ευθύνη πάνω μας και μετά κοιτάζουμε εάν αυτή βαραίνει και κάποιους άλλους. Δεν εθελοτυφλούμε, ούτε βάζουμε κάτι κάτω από το χάλι. Απ’ εκεί και πέρα, αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ψάξετε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Θα ήθελα να δω διερευνητική δημοσιογραφία για κάποια ποδοσφαιρικά ζητήματα. Δυστυχώς δεν βλέπω. Αυτό με προβληματίζει και μου δημιουργεί ερωτηματικά. Τα έχουμε πει αρκετές φορές, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε κάποια γεγονότα. Τα βλέπετε και εσείς και όλος ο φίλαθλος κόσμος. Εσείς είστε ευχαριστημένοι; Η μειωμένη προσέλευση των φιλάθλων λέει κάτι; Απαντήστε στον εαυτό σας εάν κάποιες ομάδες αδικούνται συστηματικά και εάν κάποιες άλλες ευνοούνται συστηματικά.

Η Ομόνοια απέτυχε, όπως φάνηκε, στην επιλογή του τεχνικού διευθυντή ή καλύτερα στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το συγκεκριμένο μοντέλο. Γιατί;

Το γιατί κρίνεται πάντα εκ των υστέρων. Δεν μπορούμε να βλέπουμε κάποια πράγματα μονολιθικά ούτε μονοδιάστατα. Όταν επιλέγηκε ο κ. Νταμπίζας από το προηγούμενο ΔΣ, κρίθηκε ότι διαθέτει τα προσόντα εκείνα που χρειαζόταν η θέση. Δυστυχώς, αρκετές από τις επιλογές που έγιναν δεν μας βγήκαν ή δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την ομάδα στην υλοποίηση των στόχων της. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Νταμπίζας δεν είναι ικανός. Ενδεχομένως στον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό να πετύχει αυτά που και ο ίδιος θέλει. Στο ποδόσφαιρο, και γενικά στον αθλητισμό, είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία και την εξέλιξη ενός συλλόγου. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα αποσπασματικά, ούτε αφοριστικά. Ούτε, βεβαίως, να στοχοποιούμε, ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα. Αυτό θα ήταν ανέντιμο. Αποδείχθηκε στην πορεία, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας δεν μας βγήκε. Χωρίς αυτό, ασφαλώς, να συνεπάγεται αποτυχία του ίδιου του θεσμού.

Πως απαντάτε στις τοποθετήσεις του Νίκου Νταμπίζα; Ισχύουν αυτά που καταλόγισε σε τρίτους;

Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω οτιδήποτε. Έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα, βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα.

Ήταν λάθος η μη αντικατάσταση του Κάρβερ με άλλο προπονητή, έστω για ένα τρίμηνο;

Ο κ. Κάρβερ αντικαταστάθηκε από τους κκ Φρέντμεργκ και Ιωακείμ. Και σε καμία περίπτωση δεν τους επιρρίπτουμε την ευθύνη για την κατάληξη της χρονιάς. Αντίθετα, τους πιστώνουμε με την εμπιστοσύνη μας. Και οι δύο θα είναι μέλη του προπονητικού τιμ της νέας περιόδου. Ο Άκης Ιωακείμ ως βοηθός προπονητής και ο Γέσπερ Φρεντμπεργκ ως ΤΔ των Ακαδημιών. Είχαν και οι δύο να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση και τη δεδομένη συγκυρία ανέλαβαν ένα πολύ δύσκολο έργο.

Τελικά, αποδείχθηκε λανθασμένη η επιλογή σας να στραφείτε προς τη Cyta για τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προνοούσαν οι προσφορές και τα συμβόλαια. Απ’ εκεί και πέρα, ο κάθε οργανισμός αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και λογοδοτεί τόσο προς τον Σύλλογο όσο και προς την κοινή γνώμη. Η αξιοπιστία κτίζεται μέσα από την ειλικρίνεια και τη σοβαρότητα. Όταν υπογράφονται συμφωνίες και λίγες μέρες μετά, κάποιοι τα γυρίζουν… τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει και τα συμπεράσματά του. Επί του θέματος θα επανέλθουμε σύντομα, έχουμε να πούμε πολλά, για να μάθει ο κόσμος τι έγινε πραγματικά.

Θα συνεχίσετε τελικά με την Primetel και μετά το 2019; Μέχρι που βρίσκεται αυτό το ζήτημα;

Μελετάμε το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε ενώπιών μας και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο. Να είστε σίγουροι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και τηλεοπτικό χορηγό θα έχει και υψηλό συμβόλαιο, αν όχι το υψηλότερο, θα πάρει.

Γιατί ο Πάμπος και όχι κάποιος άλλος στη θέση του προπονητή; Τι σας ώθησε για την πρόσληψή του;

Έχει αποδείξει ότι είναι ένας ικανότατος προπονητής. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου μέσα από τη δουλειά του. Οι ομάδες του είχαν πάντα κάποια χαρακτηριστικά που μας έλειπαν τα τελευταία χρόνια. Αισιοδοξούμε ότι μαζί του θα δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ που όλοι θέλουμε.

Συμμερίζεστε την άποψη πολλών ότι, «ο Πάμπος είναι το τελευταίο χαρτί για να γυρίσει ο τροχός»;

Επιτρέψτε μου να το ξαναπώ. Δεν υπάρχουν μεσσίες, ούτε εύκολες λύσεις ή μαγικά ραβδιά. Ούτε τελευταία χαρτιά υπάρχουν, ιδιαίτερα για μεγάλες ομάδες όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ. Εμείς στεκόμαστε δίπλα στον προπονητή και θέλουμε να του παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Ο Πάμπος δεν κρατά μαγικό ραβδί και ένας άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει την μοίρα της Ομόνοιας. Τι άλλο θα πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας για να επανέλθει η Ομόνοια εκεί που τους αξίζει, στην κορυφή;

Είναι μια διαδικασία με πολλές παραμέτρους. Χρειάζεται μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Χρειαζόμαστε τον 12ο παίκτη στο γήπεδο. Χρειάζεται πρόοδος και εκσυγχρονισμός στον τρόπο λειτουργίας ευρύτερα, κάτι που πρέπει να είναι μία διαρκής διαδικασία.

«Η Ομόνοια να επιστρέψει σε πορεία πρωταθλητισμού», είπατε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο από τη στιγμή που για άλλη μια σεζόν η ομάδα θα «χτιστεί» από την αρχή;

Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι μόνο στο γήπεδο μπορεί να απαντηθεί. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, όμως η ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αυτό επιβάλλει. Και αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχουν παραδείγματα εντελώς νέων ομάδων που πρωταγωνίστησαν, αλλά και έτοιμων ομάδων που πήραν την κατιούσα. Το ζητούμενο είναι η σκληρή και μεθοδική δουλειά και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Θεωρείται πως, μια ομάδα που αρχίζει από το μηδέν ότι είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα;

Πάντως, ο Πάμπος το πέτυχε στην ΑΕΛ. Για να έχει συμβεί στο παρελθόν, αυτό πάει να πει ότι μπορεί να συμβεί.

Τελικά, ποιο είναι το ύψος του προϋπολογισμού; Όταν άλλες ομάδες διαθέτουν διπλάσιο ή πολλαπλάσιο, μπορεί η Ομόνοια να τις ανταγωνιστεί;

Ο προϋπολογισμός θα είναι ελαφρώς πιο υψηλός από την προηγούμενη χρονιά. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να μην αναφέρω νούμερα.

Βρήκατε τους πόρους για να καλύψετε τα διαφυγόντα κέρδη από τη μη έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη; Ποιοι είναι αυτοί οι πόροι;

Επεξεργαζόμαστε διάφορα ανταποδοτικά σχέδια για να εισρεύσει χρήμα στο σωματείο. Είτε μέσα από ενέργειες μάρκετινγκ και επικοινωνίας, είτε μέσα από κάποια άλλα σχέδια που θα ανακοινωθούν σύντομα. Επί της ευκαιρίας, να υπενθυμίσω την έναρξη λειτουργίας του “ΟΜΟΝΟΙΑ Premium”. Πρόκειται για μια καινοτόμο ενέργεια, τεχνολογικά ανεπτυγμένη και σε ψηλά επίπεδα όσο αφορά την ποιότητά της. Προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να έρθει ακόμη πιο κοντά στην ομάδα, λαμβάνοντας αποκλειστικά πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο μας.

Πήρατε τον Πάμπο, κλείσατε τον Χριστοφή μέχρι το 2021. Κερδίσατε δυο προσωπικά στοιχήματα θα έλεγα. Θα τριτώσει το καλό με επέκταση του συμβολαίου και του Ντέρμπισαϊρ; Που βρίσκεται αυτό το ζήτημα;

Ο Ματ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλουμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Τον θέλουμε κοντά μας τα επόμενα χρόνια. Όμως πάντα υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι, που καθορίζει σημαντικά τις εξελίξεις. Λίγη υπομονή ακόμα και εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ ευχήν.

Σε σχέση με τον προηγούμενο πρόεδρο, θελήσατε να ρίξετε γέφυρες με τους οργανωμένους. Θεωρείτε ότι θα αποδώσει αυτή η κίνηση;

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του ενός προέδρου με τον άλλο. Ο κάθε πρόεδρος χαράσσει, μαζί με το Διοικητικό του Συμβούλιο, την πολιτική του Συλλόγου. Προσωπικά, θέλω να σχολιάσω μόνο τον δικό μας τρόπο διοίκησης. Πιστεύω σε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, οργανωμένους και μη. Όλοι αγαπάμε την ΟΜΟΝΟΙΑ το ίδιο. Απλώς, κάποιες φορές, ενεργούμε με διαφορετικό τρόπο. Είμαι βέβαιος πως, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, με όλα τα οργανωμένα σύνολα των οπαδών μας, αλλά και με τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ ξεχωριστά, θα μπορούμε πιο αποτελεσματικά να επιλύουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται. Και με τους οργανωμένους της Θύρας 9 έχουμε συναντηθεί ήδη αρκετές φορές. Ξέρει πολύ καλά ο ένας τι ζητά από τον άλλο. Και όλοι συμφωνούμε πως θα πρέπει, όλες μας οι ενέργειες, αφενός να μην ζημιώνουν την ομάδα και αφετέρου να συμβάλουν στο να την οδηγούν σε επιτυχίες, διακρίσεις και τίτλους. Ναι, πιστεύω πως η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει, μέσα από τη διαδικασία που σας έχω περιγράψει.

Είδαμε να προχωρούν σε διακοπή αγώνα, κι άλλες ασχήμιες, τις οποίες πλήρωσε και θα πληρώσει στο ξεκίνημα της νέας σεζόν το σωματείο…

Αυτά είναι θέματα τα οποία τα έχουμε συζητήσει με τους οργανωμένους, αλλά και σε ανοικτές συγκεντρώσεις με τον κόσμο της ομάδας. Σίγουρα αυτές είναι ποινές που ζημιώνουν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναληφθούν. Οπότε, κάνουμε μια νέα αρχή, με στόχο να μην πετάξουμε άλλα χρήματα στα σκουπίδια, προβαίνοντας σε τέτοιες ενέργειες. Απ΄ εκεί και πέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Συλλόγου, αλλά και όλων των φιλάθλων του, κατόχων εισιτηρίου διαρκείας και μη, οι οποίοι είτε πληρώνουν και έχουν κάθε δικαίωμα να παρευρίσκονται στο γήπεδο, είτε θέλουν να είναι στο πλευρό της ομάδας σε κάθε παιχνίδι. Εμείς θέλουμε στο γήπεδο φιλάθλους που με τις ενέργειές τους θα συμβάλλουν στην προσπάθεια για επιτυχίες, διακρίσεις και τίτλους. Και όχι φιλάθλους που με ενέργειές τους ζημιώνουν οικονομικά την ομάδα. Το έχω ξαναπεί, δίπλα από το σλόγκαν «ΟΜΟΝΟΙΑ Αιώνια», να προστεθεί το «Ούτε ένα ευρώ σε ποινές»

Τι υπόσχεστε στον κόσμο της Ομόνοιας για τη νέα σεζόν και τι περιμένετε από αυτόν;

Το ξαναλέω ότι είμαστε αποφασισμένοι για μια ισχυρή ΟΜΟΝΟΙΑ σε όλα τα επίπεδα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιστρέψει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τον θέλουμε δίπλα μας, είναι το μεγαλύτερο στήριγμα αυτού του συλλόγου. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Βάλαμε τον στόχο των 7000 εισιτηρίων διαρκείας. Ένας στόχος καθόλου εύκολος, θα τον παλέψουμε όμως για να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς τον κόσμος της δεν είναι τίποτα. Συνεπώς, ζητάμε από τον κόσμο μας να ανταποκριθεί στη νέα προσπάθεια και άπαντες να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ως μέλη της οικογένειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έναντι του συλλόγου.

Είστε ένας πρόεδρος μιας νεότερης γενεάς και με ένα ξεχωριστό λουκ. Πιστεύεται ότι αυτό μετρά στο να κερδίσετε τον κόσμο της ομάδας και γενικότερα τους νεότερους;

Ανεξάρτητα από την εικόνα, θεωρώ ότι άλλες δεξιότητες είναι που κερδίζουν τον κόσμο. Η συμπεριφορά, η προσέγγιση, ο χαρακτήρας, το μοντέλο διοίκησης και φυσικά τα αποτελέσματα. Έχω πολύ καλή σχέση με τη νέα γενιά, τους θεωρώ πολύ σημαντικούς για το παρόν και το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται τη νεολαία της, δίπλα της, όπως χρειάζεται και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους της, για να την συνδέουν με το ένδοξο παρελθόν της. Η ηλικία δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο αγάπης, αφοσίωσης και προσφοράς στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Πιστεύετε ότι, ο ΑΠΟΕΛ ξέφυγε για τα δεδομένα της Κύπρου και πόσο εύκολο είναι να τερματιστεί η κυριαρχία του;

Δεν αμφιβάλλει κανένας για το ποιοτικό και οικονομικό εκτόπισμα της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, μια δυνατή ΟΜΟΝΟΙΑ, σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται στο πλαίσιο του Fair Play, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την Κυπριακή Δημοκρατία, Μάικ Σπανός, που θα στηριχθεί από το ΑΚΕΛ, είπε ότι παρόλο που είναι Απολλωνίστας θα έλθει και σε ματς της Ομόνοιας…

Όποιος φίλαθλος θέλει να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι ευπρόσδεκτος.