Πρωτοπορεί το Τμήμα Πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, προσφέροντας δωρεάν εγγραφή και συμμετοχή στο νέο αναβαθμισμένο και αναδιοργανωμένο πλάνο της, που αφορά παιδιά από 8 μέχρι 16 χρόνων. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε σήμερα (21/07), ανέλυσε τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες του όσο αφορά τα Τμήματα Υποδομής, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά του για επιτυχή κατάληξη του όλου εγχειρήματος. 
Ο επικεφαλής του Τμήματος Πετόσφαιρας, Φώτος Ιωάννου, επεσήμανε στην τοποθέτησή του: 
“Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Τμήματος Πετόσφαιρας, στην οποία θα παρουσιαστεί το νέο πλάνο δράσης της Ακαδημίας του Τμήματος, που στοχεύει στην αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της. 
Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε η ΟΜΟΝΟΙΑ να ενώσει τον Αθλητισμό και τα Παιδιά. Μέσα από το ανανεωμένο πλάνο της Ακαδημίας, επιδιώκουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν ευγενή άμιλλα, να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και άλλες κακές συνήθειες, να διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα και ασφαλώς να αθλούνται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. 
Βασική μας φιλοδοξία δεν είναι να δημιουργήσουμε τους αυριανούς πρωταθλητές, αλλά να συνεισφέρουμε στην κοινωνία ως 2η και 3η οικογένεια για τα παιδιά. Κάτι, άλλωστε, που η ίδια η ιστορία του Σωματείου μας επιβάλλει. 
Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του οράματος μας, έχουν να διαδραματίσουν οι γονείς των παιδιών. Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Ο σχεδιασμός της Ακαδημίας Πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μακροπρόθεσμος, ιδιαίτερα φιλόδοξος και στηρίζεται σε επαγγελματικές βάσεις. Οι γονείς να είναι βέβαιοι πως θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα την πρόοδο των παιδιών τους, σε όλα τα επίπεδα. 
Δεν θα πούμε μεγάλα λόγια. Θα μιλήσουμε με έργα. Αποδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας για αναδιοργάνωση της Ακαδημίας, αλλά και για επιτυχή κατάληξη του πλάνου μας, με το να επενδύσουμε σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού για τα γήπεδα και τους προπονητές των Τμημάτων Υποδομής, αλλά και για τις στολές και το αθλητικό υλικό, τα οποία θα παραχωρηθούν δωρεάν στα παιδιά.   
Ο επικεφαλής του πλάνου για αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της Ακαδημίας, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του. Γι” αυτό και το Τμήμα Πετόσφαιρας προχώρησε στην πρόσληψη για το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας, του κ. Ζάρκο Ριστόφσκι, ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς ήταν από τους κορυφαίους ξένους πετοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της. Ο κ. Ριστόφσκι αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, καθώς ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα ανδρών των Σκοπίων, ως πρώτος προπονητής. 
Με την καθοδήγηση του κ. Ζάρκο Ριστόφσκι, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή προπονητική ομάδα, με καταρτισμένους προπονητές – γυμναστές. 
Επιπλέον, για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί τμήμα στην Ακαδημία Πετόσφαιρας μόνο για κορίτσια. 
Κλείνοντας, εκφράζω για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητά μας για να δημιουργήσουμε μία Ακαδημία που θα αποτελεί πρότυπο λειτουργίας όσο αφορά τις Ακαδημίες πετόσφαιρας στην Κύπρο. Και στέλλω ξανά ξεκάθαρο μήνυμα στους γονείς: “Εμπιστευτείτε μας και θα σας δικαιώσουμε!”. 
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές στην Ακαδημία του Τμήματος Πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία δέχεται παιδιά από 8 μέχρι 16 χρόνων
Τμήματα θα λειτουργήσουν στο γυμναστήριο του Γυμνασίου “Ιωνά Κολοκάση”, στο Γέρι, στο Γυμνάσιο Ανθούπολης και στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας.
Έμπειροι και εξειδικευμένοι προπονητές-γυμναστές, θα διδάξουν στα παιδιά το άθλημα της πετόσφαιρας, μέσα από την ομαδικότητα, γυμνάζοντας παράλληλα το σώμα και το μυαλό. 
Πιστεύουμε στον Κύπριο αθλητή και στα δικά μας παιδιά, γι” αυτό και ένας από τους στόχους της Επιτροπής Πετόσφαιρας, είναι η ενδυνάμωση των αναπτυξιακών τμημάτων με απώτερο σκοπό τη στελέχωση της ομάδας με παιδιά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 
Για τον πιο πάνω λόγο, το Τμήμα Πετόσφαιρας αποφάσισε όπως προσφέρει στα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή, εκγύμναση, αθλητικό υλικό, εγγραφή στην Ομοσπονδία, έκδοση δελτίου υγείας και είσοδο στους εντός έδρας αγώνες της πρώτης ομάδας πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνήσουν με τους Δημήτρη Σάββα (99577759) ή με τη Στάλω Γερολέμου (99823936).