Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, το κλιμάκιο Λεμεσου έχει συμφωνήσει με την ΑΕΖ Ζακακίου, για προώθηση ποδοσφαιριστών του κλιμακίου, μέσω ομάδων της Ακαδημίας της ΑΕΖ που αγωνίζονται στα Παγκύπρια πρωταθλήματα της ΚΟΠ.

Με τη συμφωνία αυτή, προσφέρεται η δυνατότητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, που πιθανόν να μην μπορούν να μεταβαίνουν καθημερινά για προπονήσεις στη Λευκωσία και να συμμετέχουν στις ομάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που διαγωνίζονται στα Παγκύπρια πρωταθλήματα της ΚΟΠ, να αγωνίζονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της ηλικιακής τους κατηγορίας, με τα χρώματα της ΑΕΖ Ζακακίου.

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας είναι τα πιο κάτω:

– Οι ποδοσφαιριστές του κλιμακίου Λεμεσού, νοουμένου ότι δεν θα μπορούν να έρχονται στις ομάδες της Λευκωσίας από την ηλικία των 13 χρονών και έπειτα, θα προωθούνται στις ομάδες της ΑΕΖ Ζακακίου, οι οποίες θα λαμβάνουν μέρος στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων.

– Οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας που θα παραχωρούνται στην ΑΕΖ Ζακακίου, θα τιθενται υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπευθύνων της Ακαδημίας μας και θα μπορούν, ανά πάσα στιγμή, αφού κριθούν έτοιμοι, να πάρουν ελευθέρα μεταγραφή και να ενσωματωθούν με τις ομάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με έδρα τη Λευκωσία.

– Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει ποδοσφαιριστές της ΑΕΖ Ζακακίου, από την ηλικία των 14 μέχρι των 17 χρονών.