Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε το τμήμα πετόσφαιρας του Σωματείου μας ενόψει της έναρξης της σεζόν 2013-14, από την οποία βγήκε το ξεκάθαρο μήνυμα πως με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, αλλά και ρεαλισμό,  η ομάδα μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 
Ο επικεφαλής του τμήματος, Φώτος Ιωάννου, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο Σωματείο μας, όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι, προσπαθήσαμε σαν τμήμα πετόσφαιρας να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που να είναι σε θέση να βγάζει τέτοια εικόνα στο γήπεδο, αντάξια με το μέγεθος και την ιστορία του Σωματείου μας. 
Ο προϋπολογισμός του τμήματος τη φετινή σεζόν ανέρχεται στις 92.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα καθ’ όλα ισορροπημένο προϋπολογισμό, προσαρμοσμένο στις οικονομικές δυνατότητες του Σωματείου μας. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το τμήμα πετόσφαιρας διατηρεί ανεξάρτητο ταμείο, δηλαδή είναι αυτοσυντήρητο και δεν αντλεί έσοδα από το κεντρικό ταμείο του Σωματείου. 
Ασφαλώς, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σήμερα εδώ, εάν δεν είχαμε για συμπαραστάτες τους χορηγούς του τμήματος: R.C. Racing cycles, IS Recycle, Ψησταριές Καπάτσος, Μεταλλικά Ηρακλή Μιχαηλίδης, Μάρμαρα Γρανίτες Α. Παυλίδης, Ταβέρνα το απόβραδρο, GMS λιθογραφείο, Ελεγκτικός οίκος Π. Φωτίου & ltd και την NIKE, όπως και το ξενοδοχείο Europa, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Μεγάλος και διαχρονικός «αιμοδότης»  της ομάδας μας είναι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον οποίο καλούμε να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια του τμήματος, να εμπιστευτεί την ομάδα μας και να την στηρίξει με την παρουσία του στο γήπεδο, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας.
Μεγάλη επιτυχία θεωρούμε το γεγονός ότι έχουμε διατηρήσει στο δυναμικό μας τον βασικό κορμό της περσινής μας ομάδας, που αποτελείται από Κύπριους πετοσφαιριστές. Πάνω σ’ αυτόν τον κορμό προσθέσαμε τον αρχηγό της εθνικής Κύπρου, Νίκο Κολά, όπως επίσης και έναν από τους καλύτερους μπλοκέρ του Κυπριακού πρωταθλήματος, Γιώργο Ζικάκη, αλλά και τρεις ποιοτικούς ξένους παίκτες από τη Βραζιλία. 
Την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας έχουμε εμπιστευτεί σε ένα δικό μας παιδί, βγαλμένο από τα «σπλάχνα» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον Σάββα Σάββα, ο οποίος κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, έχοντας αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες. 
Τα τελευταία χρόνια στόχος της ομάδας πετόσφαιρας ήταν η είσοδος στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Φέτος θα τολμήσουμε να πούμε ότι θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο και γιατί όχι και το καλύτερο δυνατό, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο. 
Σαν ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μεγάλο σεβασμό στις άλλες ομάδες, κάτι που είχαν κερδίσει μέσα από την ποιότητά τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και εμείς φέτος, δηλαδή να κάνουμε τους αντιπάλους να μας σεβαστούν, λόγω της δικής μας ποιότητας. Νιώθουμε ότι με το ρόστερ το φετινό έχουμε όλα τα φόντα να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είναι δύσκολο όμως, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αλλά πιστεύουμε ότι με τη σωστή διαχείριση μπορούμε να τα καταφέρουμε».  
Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Σάββα, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς του τμήματος. Από τη πλευρά μου έχω προσπαθήσει, μαζί με τους υπευθύνους τα τμήματος, να κάνουμε μια ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους. Θεωρώ ότι έχουμε ένα καλό ποιοτικό ρόστερ. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω σαν πρώτος προπονητής, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φέρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνετε. Αν έρθει και κάποιος τίτλος θα ήταν μεγάλη χαρά. Πιστεύω ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα και πιστεύω έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, φυσικά χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Εμείς έχουμε τρια ντέρμπι στη σειρά και με ένα καλό ξεκίνημα ίσως όλα να πάνε όπως θέλουμε».
Ο αρχηγός της ομάδας μας, Σωτήρης Πετρακίδης, επεσήμανε: «Από την πλευρά μας οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και καλούμε τον κόσμο δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι. Όσο για το ρόστερ, θεωρώ πως είναι πολύ καλό, οπότε μέσα από τη δουλειά και το δέσιμο της ομάδας θα επιτευχθεί ο στόχος».