Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η ΟΜΟΝΟΙΑ, επικρατώντας με 5-1 της Νέας Σαλαμίνας, στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Χατ-τρικ πέτυχε ο Ματ Νταρμπισάιρ, ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Ράφα Λόπες και Νικολάι Κιπιάνι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ευτύχησε στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε να φτάσει στο γκολ, όταν στο 3΄ ο Μαργκάσα έκανε τη σέντρα και ο Νταρμπισάιαρ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι “πράσινοι” έλεγξαν το ρυθμό και απείλησαν ξανά τη Νέα Σαλαμίνα, στο 15΄ με σουτ του Μαδούρο, ενώ πέτυχαν το 2-0 στο 17΄, με προβολή του Νταρμπισάιαρ, μετά από μπαλιά του Χριστοφή. Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν στο 22΄, μειώνοντας το σκορ με τον Κορέια, ο οποίος πήρε το ριμπάοντ μετά από απόκρουση του Μιχαΐλοφ σε σουτ του Καρλάο. Στο 33΄ ο Βεσελόφσκι απέκρουσε δύσκολα σουτ του Νταρμπισάιαρ, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ξανά στο 45΄, όταν ο Λόπες με συρτό σουτ πέτυχε το 3-1, μετά από γύρισμα του Χριστοφή. Ακολούθησε η αποβολή του τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, για διαμαρτυρίες.

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία μετά από γυριστό του Νταρμπισάιαρ στο 47’. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο στο 57’, ωστόσο στο 59’ ο Νταρμπισάιαρ με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 4-1, μετά από σέντρα του Μαργκάσα. Στο 62’ ο Λόπες έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα έφυγε μόλις έξω, στο 73’ το βολέ του Χριστοφή αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, ενώ στο 76’ το σουτ του Μαργκάσα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Το 5-1 έγινε με σουτ του Κιπιάνι στο 90΄, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαργκάσα σημάδεψε ξανά το δοκάρι με νέο σουτ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μιχαΐλοφ (45’+ Χριστοδούλου), Τζαΐλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Βύντρα, Μαντούρο (46′ Κιπιάνι), Μπρέβελντ, Λόπες (78′ Δημητρίου), Μαργκάσα, Χριστοφή, Ντάρμπισαϊρ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Κορέια, Καρώ, Βοσκανιάν, Νταμάχου (45’+ Κίρεφ), Ρέινολντς (80’Νουρ), Τιάγκο, Ελουντού, Λεμέσιος, Καρλάο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούρο (3η), Μπρέβελντ, Χριστοφή – Κορέια, Καρώ, Βοσκανιάν.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Βεσελόφσκι (2η κίτρινη)