Με μπόλικη όρεξη και διάθεση ανέλαβε την εφορία των τμημάτων πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας ο Χριστόφορος Χριστοφόρου, ο οποίος έπιασε άμεσα δουλειά με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος στον προγραμματισμό για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. 
Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας επεσήμανε ότι κύριο μέλημά του είναι η σωτηρία του σωματείου μας, ενώ επιθυμία του είναι να δουλέψουν τα τμήματα σε σωστές βάσεις, ούτως ώστε να είναι έτοιμα στο μέλλον για το πιο μεγάλο βήμα. 
Τόνισε ότι οι προϋπολογισμοί των τμημάτων θα είναι λιτοί, ωστόσο υπογράμμισε ότι και με αυτό τον τρόπο μπορεί μία ομάδα να πορευτεί με αξιοπρέπεια και να σημειώσει επιτυχίες. 
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Έχω αναλάβει την εφορία των τμημάτων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, στα πλαίσια της γενικής συστράτευσης για οικονομική σωτηρία του σωματείο μας. Κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτά τα τμήματα εν ζωή και να δημιουργήσουμε ομάδες που θα έχουν αξιοπρεπή παρουσία στις εγχώριες διοργανώσεις. 
Έχουν δημιουργηθεί λιτοί προϋπολογισμοί, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του σωματείου. Θέλουμε τα δύο τμήματα, αρχικά να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια και στο μέλλον, όταν με το καλό η οικονομική κατάσταση του σωματείου μας βελτιωθεί, να είμαστε έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα». 
Για τη παρουσία Κύπριων αθλητών: «Οι ομάδες μας θα έχουν σαν βάση τους τον Κύπριο αθλητή, έχοντας μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό». 

Για το γεγονός ότι οι ομάδες θα προχωρήσουν με λιτούς προϋπολογισμούς: «Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι πως θα τιμήσω την επιλογή του σωματείου, να μου αναθέσει την εφορία των δύο τμημάτων. Θα πορευθούμε με αξιοπρέπεια, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με όραμα να φτιάξουμε ομάδες που θα κρατήσουν τα τμήματα ζωντανά. Η εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία δύο χρόνια από τη εφορία καλαθόσφαιρας, είναι πως και με λιτούς προϋπολογισμούς μπορείς να φτιάξεις ομάδες που θα έχουν επιτυχίες». 
Το μήνυμά του στον κόσμο: «Θα ήθελα να συστήσω στον κόσμο μας να κάνει υπομονή, όσο αφορά την παρουσία των τμημάτων πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας. Πρώτο μέλημα είναι η σωτηρία του σωματείου μας. Εμείς θα φροντίσουμε να θέσουμε τις καλύτερες δυνατές βάσεις στα δύο τμήματα, με στόχο αυτά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Καλώ τον κόσμο μας να στηρίξει τις προσπάθειές μας». 
Οι λόγοι που αποδέχτηκε την πρόταση του σωματείου: «Ο κυριότερος λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση του σωματείου, ήταν διότι έχω διαπιστώσει στροφή στον τρόπο αντιμετώπισης των δύο τμημάτων, καθώς και στις σχέσεις του σωματείου με τον κόσμο του. Μαζί ενωμένοι, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε».