Για το καλαθοσφαιρικό τουρνουά «Μάριος Καραμαλλάκης» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας, ο έφορος των τμημάτων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας της ομάδας μας, Χριστόφορος Χριστοφόρου: 
«Το Τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου φίλου και αδελφού, Μάριου Καραμαλλάκη, που μας άφησε πολύ πρόωρα, ενός ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με την μεγάλη οικογένεια της Ομόνοιας. Εμείς από την πλευρά μας, σαν ένδειξη ελάχιστου χρέους προς τη μνήμη του, αποφασίσαμε να του αφιερώσουμε το τουρνουά καλαθόσφαιρας «Μάριος Καραμαλλάκης», το οποίο έχουμε καθιερώσει σαν θεσμό με την υπόσχεση ότι θα κρατήσουμε τη μνήμη του άσβεστη. 
Η καλαθοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας φέτος έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο να σταθεροποιηθούν οι βάσεις, ούτως ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στο σημείο που προστάζει η ίδια η ιστορία του σωματείου μας. 
Υπόσχεσή μας προς τον κόσμο της Ομόνοιας είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και φέτος για να τιμήσουμε τη φανέλα μας, γι’ αυτό καλούμε όλους τους Ομονοιάτες όπως μας στηρίξουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες του Αχιλλέα, της ΕΝΑΔ και της ΑΕΛ, για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά «Μάριος Καραμαλλάκης» και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία για τις ομάδες τους. 
Τέλος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της διοργάνωσης για την οικονομική στήριξη και την ευκαιρία που μας δίνουν για να διοργανώσουμε αυτό το σημαντικό τουρνουά».  
Πιο κάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα του τουρνουά: 
– Τετάρτη 17 Oκτωβρίου 2012
17:30 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ
19:30 ΕΝΑΔ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ
– Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012
17:30 ΑΕΛ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ
19.30 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ
20.00 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΝΑΔ
Η είσοδος για τον κόσμο στο τουρνουά είναι ελεύθερη. 
Το τουρνουά έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, με την ευγενή χορηγία της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ και της CYTAVISION. Κύριος χορηγός του τουρνουά είναι η εταιρεία RPS PROMOTIONS LTD.