Πρώτες θέσεις βάθρου σε τρεις κατηγορίες (Ανδρών, Γυναικών και Μάστερ 2) κέρδισε η ποδηλατική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας MTB-ΑΚΑΜΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου και έχει σαν αφετηρία την Πόλη Χρυσοχούς. 

Στην συνέχεια, διάμεσου του Καλού Χωρίου, οι ποδηλάτες διέσχισαν χωμάτινη διαδρομή (59χλμ η μεγάλη απόσταση, 35 χλμ η μεσαία απόσταση και 22 χλμ η μικρή απόσταση), περνώντας από  την Ανδρολύκου – Ίνεια –  Βόρεια Παραλία της Λάρας – Φοντάνα Αμορόζα – Λουτρά Αφροδίτης  και τερματισμό στην παραλία της Πόλης Χρυσοχούς. 
Η ποδηλατική ΟΜΟΝΟΙΑΣ συμμετείχε με πέντε αθλητές που στάθηκαν αντάξιοι της φήμης που τους θέλει για τέταρτη συνεχή χρονιά να κερδίζουν πρώτες θέσεις βάθρου σε τρεις κατηγορίες (Ανδρών, Γυναικών και Μάστερ 2).
Η Χριστόφορου Αντρια  (κατηγορία Γυναικών) και Αθανασιάδης Μάριος (κατηγορία Ανδρών), μαζί με άλλους αθλητές, επέβαλαν ρυθμό στο πρώτο ανήφορο του αγώνα δημιουργώντας ένα μικρό γρήγορο γκρουπ, σπάζοντας σε μικρές ομάδες τους 50 και πλέον ποδηλάτες που συμμετείχαν στον επίπονο «Μαραθώνιου τύπου» αγώνα, με μακριές συνεχείς ανηφόρες και πολύ γρήγορες επικίνδυνες κατηφόρες.

Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της M.H. Bikin Cyprus Event Management. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μόνος ορεινής ποδηλασίας με διάσχιση του Ακάμα και προσέλκυσε έμπειρους ντόπιους ποδηλάτες, αλλά και ερασιτέχνες ποδηλάτες στη κατηγορία OPEN. 

Τα αποτέλεσμα των αθλητών της Ποδηλατικής Ομόνοιας
Αθανασιάδης Μάριος – 1η θέση, κατηγορία Ανδρών
Πετροβα Ελενα  – 2η θέση, κατηγορία Γυναικών 
Κουλης Δαμαλα – 1η θέση, κατηγορία Μάστερ 2
Χριστοφόρου Αντρια  – 1η θέση, κατηγορία Γυναικών

Ο Ανδρέας Πετριδης δεν τερμάτισε λόγο τεχνικού προβλήματος. Ο αγώνας Ακάμα ήταν ο τελευταίος αγώνας του 2013 για την αγωνιστική ομάδα της Ποδηλατικής Ομόνοιας, που αρχίζει πρόγραμμα αποθεραπείας και ξεκούρασης. 
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς για την συνεχή υποστήριξη: Caterways ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, PQC Consulanting, Platinum Café Κακοπετρια και Thermoking.