Μετά την αστυνομική σύσκεψη με θέμα τον τελικό κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας Ανδρών, ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Ανόρθωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Απριλίου,  στην παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας, της κλειστής αίθουσας «Κίτιον», των σωματείων ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Ανόρθωσης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, λήφθηκαν οι πιο κάτω αποφάσεις:  
1. Ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014, στις 19:00
2.Η ΚΟΠΕ θα μεριμνήσει, κατά απαίτηση της Αστυνομίας, για την παρουσία 20 ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας μέσα στο γήπεδο.
3. O υπεύθυνος γηπέδου και η ΚΟΠΕ σαν διοργανώτρια, θα μεριμνήσει για την έκδοση πιστοποιητικού ασφαλείας γηπέδου και αγώνα. 
4. Ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση ανάγκης. 
5. Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (ως γηπεδούχος) θα καταλάβουν την ανατολική κερκίδα (ολόκληρο το κάτω διάζωμα) και οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ την δυτική κερκίδα. Και στις δύο ομάδες αντιστοιχούν 450 θέσεις. Τα δύο πέταλα θα παραμείνουν κλειστά. 
6. Το άνοιγμα των θυρών για τους θεατές ορίστηκε στις 17:30 
7. Η αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα αφιχθεί στο γήπεδο με λεωφορείο στις 17.30, ενώ της Ανόρθωσης με πέντε ιδιωτικά αυτοκίνητα τα οποία θα σταθμεύσουν στον χώρο στάθμευσης του γηπέδου. Το λεωφορείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα συνοδεύσει μακριά από το γήπεδο η αστυνομία.
8. Αποφασίστηκε όπως η κάθε ομάδα παραλάβει από την ΚΟΠΕ  450 εισιτήρια. Οι κάτοχοι προσκλήσεων θα μπουν στο πάνω διάζωμα της ανατολικής κερκίδας. 
9. Σε όλα τα εισιτήρια και προσκλήσεις, οι φίλαθλοι είναι υποχρεωμένοι να αναγράψουν το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό πολιτικής ταυτότητας.  Η αστυνομία θα προβεί σε έλεγχο και οι φίλαθλοι να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα. 
10. Η Αστυνομία θα προβεί σε αυστηρό σωματικό έλεγχο  όλων των φιλάθλων που θα εισέλθουν στο γήπεδο.
11. Εντός του αγωνιστικού χώρου θα είναι μόνο τα διαπιστευμένα από την ΚΟΠΕ άτομα. Οι διαπιστεύσεις θα δοθούν με την άφιξη. 
12. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αγωνιστεί με πράσινη στολή, ενώ η Ανόρθωση με άσπρη ή μπλε. 
Μετά το τέλος του τελικού θα γίνουν οι απονομές των επάθλων.