Με τρεις συμμετοχές η ποδηλατική Ομόνοια συμμετείχε στον αγώνα «Balcan Road Championship 2012», το διήμερο 4 και 5 Αυγούστου. Ο αγώνας διοργανώθηκε στο Βελιγράδι, από την Σερβική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στα πλαίσια του πρωταθλήματος τους. 
Η αποστολή μας φθάνοντας στο Βελιγράδι συμμετείχε το Σάββατο σε αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης Δρόμου και την Κυριακή σε Αγώνα Αντοχής Δρόμου. 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1ου εταπ: Με αφετηρία και τερματισμό το Βελιγράδι και διάμεσου της πόλις η διαδρομή ατομικής χρονομέτρης κάλυπτε 12 χλμ για την κατηγορία Παίδων και 17 χλμ για την κατηγορία Έφηβων. Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε σε επίπεδη διαδρομή και ο κάθε αθλητής προσπαθεί να κάνει τον ταχύτερο χρόνο. 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2ου εταπ:. Ξεκινώντας από το Βελιγράδι και υψόμετρο 350 μέτρα  οι έφηβοι αθλητές διένυσαν 92 χλμ με τερματισμό σε ανήφορο στα 600 μέτρα ενώ οι Παίδες στα 500 μέτρα και μετά από 65 χλμ διαδρομής.
Επιστρέφοντας, ο Πετρίδης ανάφερε: «Οι δυο αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι αλλά ξεχώρισα τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης, ένιωθα καλά και τερμάτισα στην 14η θέση μπροστά από τους Κυπρίους συναθλητές μου.

Η δεύτερη μέρα ήταν εξίσου δύσκολη γιατί η διαδρομή είχε υψομετρικές διαφορές, κατάφερα τα πρώτα 60 χλμ και έμεινα με το κυρίως γκρουπ. Είχε ζέστη και δεν τροφοδοτήθηκα σωστά και αυτό με έριξε πίσω και τερμάτισα τελικά στην 21 θέση και χρόνο 2:44. Κατάφερε όμως ο συναθλητής μου, Λοΐζου Χρίστος και παρέμεινε με το γκρουπ που προπορευόταν και τερμάτισε στην 8η θέση και χρόνο 2:36». 

Οι αθλητές μας ανταγωνίστηκαν αθλητές άλλων Ομοσπονδιών, όπως από την Ρουμανία, Αλβανία, Τουρκία και τη φιλοξενούμενη Σερβία, με ποδηλατική κουλτούρα και ψήλο επίπεδο. 
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 
Λοΐζου Χρίστος – 8η θέση στο 2ον Εταπ
Πετρίδης Ανδρέας – 14η θέση 1ον Εταπ
Δημητριάδης Ανδρέας – 19η θέση 2ον Εταπ 
Θερμές ευχαριστίες στους  χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.