Δεν άφησε περιθώρια να αμφισβητηθεί το ποια ομάδα θα περάσει στον μεγάλο τελικό κυπέλλου πετόσφαιρας η ΟΜΟΝΟΙΑ, καθώς κέρδισε το πρώτο σετ με άνεση από την Ανόρθωση και έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση. 
Οι «πράσινοι» φόρεσαν το καλό τους κοστούμι και έφτασαν με χαρακτήρα πρωταθλητή στο 0-2, ακολούθως έριξαν ρυθμούς και επέτρεψαν στον αντίπαλο να ισοφαρίσει, όμως στο τάι μπρέικ έκαναν επίδειξη δύναμης και με σκορ 3-2, κέρδισαν και τον δεύτερο ημιτελικό αγώνα. 
Η ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά και τη νέα της επιτυχία, έφτασε στις 18 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στον μεγάλο τελικό της 22ης Απριλίου, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία με επίσης δύο νίκες (3-0, 3-2) σε βάρος της ΑΕΚ Καραβά, πήρε την πρόκριση.   
Αποφασισμένη για να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση ήταν η ομάδα μας, έτσι από το πρώτο σετ ξεκίνησε δυναμικά, έφτιαξε νωρίς την πρώτη διαφορά (6-10), την οποία σταδιακά άνοιγαν (15-22) και φτάνοντας επιβλητικά στο 0-1, με σκορ 16-25, «σφράγισε» το εισιτήριό της στον τελικό. 
Αν και διαδικαστικού χαρακτήρα το υπόλοιπο παιχνίδι, η ομάδα μας διατήρησε την σοβαρότητά της στο δεύτερο σετ και αφού φρόντισε να πάρει κεφάλι στο σκορ (9-14), κατάφερε παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και στο +9 (9-18), φτάνοντας άνετα στο 0-2 με σκορ 22-25. 
Χαλάρωση επήλθε στην ομάδα μας στο τρίτο σετ και με… σβηστές της μηχανές είδε την Ανόρθωση να οδηγεί τον ρυθμό (17-10) και χωρίς να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση σε κανένα χρονικό σημείο (23-14), μοιραία έφτασε στο 2-1, με σκορ 25-17, σταματώντας έτσι το σερί των έξι συνεχόμενων νικών με σκορ 3-0. 
Η απόδοση των «πρασίνων» συνέχισε να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και στο τέταρτο σετ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ανόρθωση η οποία έφτιαξε μία πολύ καλή διαφορά (10-4) και ακολούθως, με συγκέντρωση και καλές επιθετικές επιδόσεις την διατήρησε στο +5 (16-11) και παρά το ξέσπασμα της η ομάδα μας (22-21), δεν μπόρεσε να αποφύγει το 2-2, με σκορ 25-22. 
Στο τάι-μπρέικ, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήθελε να διατηρήσει το νικηφόρο της σερί σε όλες τις διοργανώσεις, έτσι επαναφέροντας τη σοβαρότητα και την αγωνιστικότητα σε υψηλά επίπεδα, έφτασε πρώτη στο +2 (3-5) και ακολούθως με ένα ξέσπασμα πήρε σοβαρό προβάδισμα (3-10), φτάνοντας τελικά στο 2-3 με σκορ 8-15.