Στις 17 Ιουνίου 1948 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση των μελών του νέου αθλητικού Σωματείου, στην οποία εγκρίθηκε το Καταστατικό και δόθηκε το όνομα του Συλλόγου: Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας.

(απόσπασμα από λεύκωμα των 30 χρόνων): «Το όνομα και το έμβλημά της, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν το πήρε τυχαία. Προτιμήθηκε η λέξη ΟΜΟΝΟΙΑ για να δείχνει την αντίθεσή της προς τον διχασμό και τη διάσπαση. Αυτό ήθελαν και ζητούσαν όλοι οι πραγματικοί αθλητές και ήταν αυτό που ένωσε όλους όσοι αγαπούσαν πραγματικά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Γιατί το έμβλημά του το τριφύλλι; Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειαζόταν ένα έμβλημα που να ενσαρκώνει τα ιδανικά της, τους σκοπούς της, αλλά και να ‘ναι φορέας της δύναμης, της μαχητικότητας, της επιμονής και της αποφασιστικότητας των πρώτων θαρραλέων ιδρυτών του Σωματείου. Επιλέγηκε το τριφύλλι γιατί έχει το χρώμα πράσινο, το χρώμα της ελπίδας. Και οι ιδρυτές του Σωματείου, παρόλο που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, διάλεξαν το τριφύλλι γιατί ήλπιζαν και πίστευαν πως το νέο σωματείο, η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα πρωστοστατούσε και θα πρωτοπορούσε, θα θριάμβευε και με τη σωστή αθλητική πολιτική και δράση του θα εδραιώνόταν στη συνείδηση των φιλάθλων»

Γιγαντώθηκε, εδραιώθηκε και αγαπήθηκε παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και την πολεμική που δέχτηκε και ακόμη δέχεται. Λατρεύτηκε για το όνομά της, τον κόσμο της, τους παίκτες της και όλα όσα πρεσβεύει.

ΟΜΟΝΟΙΑ Αιώνια!

Χρόνια πολλά ΟΜΟΝΟΙΑ! Εξήντα-εννέα χρόνια ζωής κλείνει σήμερα η αγαπημένη μας ομάδα! http://bit.ly/2sJmNXc