Τα κύρια σημεία των σημερινών ραδιοφωνικών δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου:

Αίτημα για εφαρμογή συστήματος VAR και Goal Line Technology: Έχουμε υποβάλει αίτημα στα αρμόδια σώματα της ΚΟΠ, για άμεση εφαρμογή των συστημάτων “Επαναληπτικής Προβολής (VAR – Video Assistant Referee)” και “Goal Line Technology”. Πιστεύουμε πως η εφαρμογή αυτών των συστημάτων είναι επιτακτική ανάγκη για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς θα συμβάλουν στο να ενισχύσει την αξιοπιστία του και θα το βάλουν σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο. Αναγνωρίζουμε πως απαιτείται χρηματικό κόστος για την εφαρμογή των συστημάτων αυτών, όμως πιστεύουμε πως αυτό το κόστος δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικό, εάν αναλογιστεί κανείς τους ετήσιους προϋπολογισμούς εκατομμυρίων των Συλλόγων, αλλά και τα αποθεματικά εκατομμυρίων της ΚΟΠ.

Επιπλέον, εκτιμούμε ότι θα γίνει απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανηθούν, καθώς αρκετός κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα και γενικά θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, αλλά και χορηγών.

Επίσης, τέτοια συστήματα θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, αφού γενικά θα έχουμε ένα πιο ήρεμο πρωτάθλημα, εφόσον θα υπερισχύει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Μάλιστα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως, αντί τα έξοδα για εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, που δεν είναι ένα μέτρο πρόληψης της βίας, καλύτερα να γίνει η επένδυση με την εφαρμογή των συστημάτων VAR και Goal Line Technology, που μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά για πάταξη της βίας.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα συστήματα αυτά θα αποτελέσουν και τον καλύτερο σύμμαχο των διαιτητών, καθώς θα μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη τους και άρα να τους γλιτώσουν από σοβαρές ποινές ή από το να μπαίνουν στο στόχαστρο των φιλάθλων. Προσθέτουμε πως, δεν θα χρεώνονται με σκοπιμότητα όσο αφορά τα λάθη τους, από τη στιγμή που θα υπάρχει η τεχνολογία που θα τα διορθώνει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κάνει την πρόταση της. Περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ομάδες να τοποθετηθούν, όπως βέβαια και από την Ομοσπονδία. Ήδη έχουμε δει αρκετά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής των συστημάτων, κάτι ιδιαίτερα θετικό.

Να σημειώσουμε ότι το VAR χρησιμοποιείται στα πρωταθλήματα Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Αμερικής και Αυστραλίας. Χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 χρόνων, όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Μάλιστα, η ΦΙΦΑ προγραμματίζει να το χρησιμοποιήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, ενώ αρκετές άλλες Ομοσπονδίες συζητούν ή ετοιμάζονται για την εφαρμογή του.

Παιχνίδι με Ολυμπιακό: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις ηρεμία, αυτοπεποίθηση και δυναμική, από τις νίκες. Αυτός είναι και ο στόχος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οι τρεις βαθμοί. Μέσα στην έδρα μας δεν θέλουμε να έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Είναι μονόδρομος η νίκη. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι ένα σύνολο αξιόμαχο, που δύσκολα χάνει. Διαθέτει στις τάξεις του αρκετούς νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, που αντιμετωπίζουν παιχνίδια σαν αυτό με την ΟΜΟΝΟΙΑ, ως μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουν κάτι καλύτερο για την καριέρα τους. Γι΄ αυτό και εμείς προετοιμαζόμαστε με σοβαρότητα, θέλουμε να παρουσιαστούμε το Σάββατο έτοιμοι, σε όλους τους τομείς, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας: Κανείς μας δεν ανέμενε ότι από τα πρώτα παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούλευε σαν Ελβετικό ρολόι, θα ήταν συμπαγής, με ομοιογένεια και χωρίς ομαδικά και ατομικά λάθη, τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό της επιτελείο και στο ρόστερ της. Γνωρίζουμε τα θετικά μας και τα λάθη μας. Δουλεύουμε για να ενισχύουμε τα δυνατά μας σημεία και για να εξαλείψουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις αδυναμίες μας. Όσο αφορά το δημιουργικό κομμάτι, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει φτιάξει περίπου 60 τελικές σε τέσσερα παιχνίδια και πέτυχε δέκα γκολ. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας μας, πιστεύουμε ότι παίζουμε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο, αυτήν τη στιγμή, στην Κύπρο. Έχουμε, ωστόσο, πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Όσο αφορά την αμυντική μας λειτουργία, αναμφίβολα τα επτά γκολ παθητικό, καταδεικνύουν ότι θέλουμε δουλειά, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν δεχόμαστε αρκετές τελικές από τους αντιπάλους μας σε κάθε παιχνίδι. Η τεχνική ηγεσία έχει πλήρη επίγνωση των δεδομένων και δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε με ηρεμία, με καθαρό μυαλό και με υπομονή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλουμε να δημιουργήσουμε, δεν θέλουμε να είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια επί μονίμου βάσεως και να λειτουργεί σε στέρεες βάσεις. Χάθηκαν κάποιοι βαθμοί, ωστόσο είμαστε ακόμη στην αρχή. Εξάλλου, βλέπουμε πως σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν απρόσμενες βαθμολογικές απώλειες στις πρώτες αγωνιστικές. Καταλήγοντας, η δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας ικανοποιεί, ποιότητα υπάρχει, στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Αγωνιστικά δεδομένα: Ο Δημήτρης Χριστοφή θα μείνει για περίπου δέκα μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά το κτύπημα που δέχτηκε στο παιχνίδι με την Αλκή, συνεπώς θα χάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκτός θα είναι και ο Μάριος Δημητρίου, που προπονείται ατομικά. Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων επανήλθε ο Εκίθα, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.