Οι ποδηλάτες της ποδηλατικής Ομόνοιας συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την περασμένη Κυριακή. 
Μετά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας που έγινε στις 26 Ιανουαρίου, 8 από τους 13 αθλητές στήθηκαν στην εκκίνηση για ένα  αγώνα αντοχής των 32 χιλιομέτρων ανά στροφή, με διαδρομή την Μοσφιλωτή – Καλό Χωριό – Αραδίππου – Λύμπια – Μοσφιλωτή (Άντρες – Έφηβοι: 3, Γυναίκες – Παίδες –Μάστερ : 2 στροφές). 
Στον αγώνα συμμετείχαν και πολλοί ξένοι ποδηλάτες, που βρίσκονται στην Κύπρο στα πλαίσια της προετοιμασίας τους. 
Στο αγωνιστικό μέρος, οι Αθανασιάδης (Άντρες) και Πουλλάκος (Παίδες) είχαν τραυματιστεί όταν το group με τους δυο αθλητές μας είχε πτώση, ενώ κυνηγούσε τέσσερεις Ρώσους αθλητές που προηγούνταν.  Ο Αθανασιάδης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγο τεχνικού προβλήματος στο ποδήλατο, ενώ ο Πουλάκος συνέχισε τραυματισμένος και τερμάτισε  στην 3η θέση με χρόνο 1:45:51. 
Ο Πετρίδης Ανδρέας (Έφηβοι) δέκα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και έτσι έμεινε στην τέταρτη θέση, με χρόνο 2:50:41. Με δυνατό ρυθμό και μετά από ορισμένες προσπάθειες για «ξεκόλλημα», η Άντρια Χριστοφόρου  άνοιξε διαφορά χρόνου από τις υπόλοιπες γυναίκες και με άνεση κατέκτησε την πρώτη θέση βάθρου με χρονο 1:50:00 και 24 λεπτά διαφορά από την δεύτερη, ενώ η δική μας Έλενα Πέτροβα τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 2:20:50. 
Επίσης, οι έφηβοι Δημητριάδης Ανδρέας και ο Χριστοδουλίδης Μάρκος τερμάτισαν σε βάθρο, στην 2ην θέση – χρόνο 2:46:24  και 3ην θέση – χρόνο 2:46:40 αντίστοιχα. Ο νέος αθλητής Κύρος Παντούρης τερμάτισε με χρόνο 3:24: 53,  ενώ ο Κούλης Δαμαλά δεν εκκίνησε. 
Αναλόγως τις απαιτήσεις των διαδρομών και της φυσικής τους κατάστασης, οι αθλητές θα προετοιμαστούν περαιτέρω για συμμέτοχη σε οκτώ σε αγώνες τις επόμενες επτά εβδομάδες, στα sunshine cup ορεινής ποδηλασίας. 
Επόμενος αγώνας είναι ορεινής ποδηλασίας στην Προκλινή, στις 23 Φεβρουαρίου. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.