Mετά από σπουδαία παρουσία, η ποδηλατική μας ομάδα ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα  πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας στο Τρόοδος, τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. 

Οι αθλητές της ποδηλατικής Ομόνοιας, Αθανασιάδης Μάριος, Λοΐζου Χριστός, Χριστοφόρου Αντρια και Δημητριάδης Αντρέας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. 

Ο Μάριος Αθανασιάδης, κατηγορίας ανδρών, από την αρχή πήρε την πρωτοπορία και έδωσε μάχη «δευτερολέπτων» με τον δεύτερο αθλητή, που τον ακολουθούσε με εναλλαγή θέσεων, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε κάθε γύρο να διατηρεί δυνατό ρυθμό, τερματίζοντας με χρόνο 1:31:49.

Αθανασιάδης Μάριος –  1η θέση Πρωταθλητής κατηγορίας Αντρών

Λοΐζου Χρίστος – 1η θέση Πρωταθλητής κατηγορίας Έφηβων

Χριστοφόρου Αντρια – 1η θέση – Πρωταθλήτρια κατηγορίας Γυναικών

Δημητριάδης Ανδρέας 1η θέση – Πρωταθλητής κατηγορίας Παίδων

O έφηβος Πετρίδης Ανδρέας αντιμετώπισε πρόβλημα και τερμάτισε στην τέταρτη θέση ενώ οι Νικόλαου και Δαμαλά δεν αγωνίστηκαν.  

Σε υψόμετρο 1600 μέτρων από την πλατεία Τροόδους δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα. Η διαδρομή διερχόταν μέσα από δασικά μονοπάτια με μεγάλες υψομετρικές  διαφορές, απότομες ανηφόρες με πολλές εναλλαγές και τεχνικές καταβάσεις. Η διαδρομή γλιστρούσε και κάθε στροφή γινόταν πιο επικίνδυνη όπου είχαμε ορισμένες πτώσεις αθλητών ή και τεχνικά προβλήματα. 

Ο τιμ μάνατζερ της ποδηλατικής μας ομάδας, Π. Πουμπουρής, αφού συνεχάρη τους τέσσερις αθλητές μας που διέπρεψαν στον αγώνα, καθώς και τους προπονητές τους, τόνισε: «Η σκληρή δουλεία είχε ως αποτέλεσμα η Ομόνοια, για ακόμη μια χρονιά, να κρατά τα σκήπτρα του πρωταθλητή», ενώ συμπλήρωσε: «Εύχομαι στον Μάριο Αθανασιάδη καλή επιτυχία, αφού σε 15 περίπου μέρες αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς». 

Οι αθλητές ευχαριστούν την εταιρεία «Polys Bikes» για την τεχνική υποστήριξη και προετοιμασία των ποδηλάτων, πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. 

Για να ολοκληρωθεί η αγνωστική σεζόν απομένουν μέσα του Σεπτέμβρη δύο αγώνες δρόμου, απ’ τους οποίους ξεχωρίζει η ανάβαση Τροόδους, με ποδηλατική ιστορία 20 και πλέον χρόνων.