Διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρόνια, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας στον Ακάμα, στα πλαίσια του ποδηλατικού διημέρου από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την M.H. Bikin Cyprus Event Management. 
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μόνος διάσχισης του Ακαμα και έχει καθιερωθεί ως αγώνας «Μαραθώνιου τύπου» αφού είναι επίπονος και χρειάζεται αντοχή. Στην πλήρως σηματοδοτημένη διαδρομή οι ποδηλάτες μας αντιμετώπισαν μακριές ανηφόρες, χωρίς όμως ιδιαίτερα τεχνικό χαρακτήρα, αλλά με πολύ γρήγορες κατηφόρες που έκαναν την χωμάτινη διαδρομή πολύ επικίνδυνη, ειδικά στην περίπτωση πτώσης.

Ο αγώνας αποτελούσε τον έβδομο αγώνα κυπέλου MTB και οι αθλητές της ποδηλατικής Ομόνοιας στάθηκαν αντάξιοι της φήμης τους, που τους θέλει για τρίτη συνεχή χρονιά να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις βάθρου. 

Τα αποτέλεσμα των αθλητών της Ποδηλατικής Ομόνοιας
Χρήστος Λοΐζου – 1η θέση κατηγορία εφήβων
Ανδρέας Πετριδης – 2η θέση κατηγορία εφήβων
Ανδρέας Δημητριάδης  – 4η θέση κατηγορία παίδων
Κουλης Δαμαλα – 1η θέση κατηγορία Μάστερ 2
Ο αγώνας στηρίζεται τόσο από ποδηλάτες του αγωνιστικού πρωταθλήματος της ΚΟΠΟ, αλλά και από αρκετούς ερασιτέχνες ποδηλάτες που συμμετείχαν στο open αγώνισμα και απλά απολαυσαν την όμορφη φύση του Ακαμα. 
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.