Παρά τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου με την ψυχρολουσία του 0-1, η Papa John’s ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να πετύχει την ολική ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ Καραβά και με το τελικό 3-1 σετ του αποψινού αγώνα, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου. 
Το παιχνίδι ήταν δραματικό, καθώς η ομάδα μας μπήκε εντυπωσιακά και κέρδισε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο τρίτο σετ, όταν αποβλήθηκαν δύο παίκτες των «πρασίνων». Η πρωταθλήτρια Κύπρου αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά τον θεσμό του κυπέλλου και με περισσότερο πείσμα θα επανέλθει στη νέα αγωνιστική περίοδο. 
Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα ξεκίνησε στο πρώτο σετ η ομάδα μας (6-8), καταφέρνοντας να φτιάξει την πρώτη σοβαρή διαφορά στο σκορ (6-14), την οποία με ένα ξέφρενο ρυθμό και ψηλού επιπέδου παιχνίδι ολοένα και αύξανε (8-19), ενώ στα τελικά στάδια με προσοχή και συγκέντρωση πλησίασε στο 0-1 (11-21), το οποίο κατάφερε να πετύχει με σκορ 15-25. 
Με διάθεση για να αντιδράσει ξεκίνησε το δεύτερο σετ η ΑΕΚ Καραβά (6-2), η οποία κατάφερε να κυριαρχήσει στα κρίσιμα αρχικά στάδια (9-5), με την ομάδα μας να καταβάλλει προσπάθεια για να πλησιάσει στο σκορ (15-10), δείχνοντας πείσμα και θέληση για να κρατηθεί όρθια (21-19), ωστόσο στους τελευταίους πόντους οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμα και ισοφάρισαν σε 1-1 με σκορ 25-22. 
Το δεύτερο σετ ανέδειξε την διαφορετικότητα πως με νίκη 1-3, η ομάδα μας θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση, καθώς θα κάλυπτε την διαφορά των πόντων με την οποία έχασε στο πρώτο παιχνίδι. 
Με μικρή υπέρ της διαφορά ξεκίνησε το τρίτο σετ η ΑΕΚ Καραβά (8-6), ωστόσο η ομάδα μας αντέδρασε και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσα (15-15), όμως ακολούθησαν δύο αποβολές πετοσφαιριστών μας – όπως ακριβώς στο πρώτο παιχνίδι – και το σκορ εκτοξεύθηκε από 19-18 στο 21-18. Οι «πράσινοι» με επηρεασμένη ψυχολογία προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως τελικά δεν απέφυγαν το 2-1 σετ με σκορ 25-22, χάνοντας την πρόκριση στον τελικό. 
Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η συνέχεια του αγώνα με την ΑΕΚ Καραβά να φτάνει στο 3-1 με σκορ 25-15.