Στην παρθενική της παρουσία στο CEV Champions League, η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά την μαχητικότητά της, λύγισε από έναν ανώτερο και πιο έμπειρο αντίπαλο, την Ach Volley Ljubljana, με 0-3 σετ (16-25, 23-25, 18-25), μπροστά στο εντυπωσιακό κοινό της που έκλεψε τις εντυπώσεις. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα από την Σλοβενία απέκτησε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο. 

Πιο συγκεντρωμένα ξεκίνησε το παιχνίδι η Ach Volley Ljubljana, η οποία με χαρακτηριστική ευστοχία δημιούργησε την πρώτη σημαντική διαφορά στο παιχνίδι (5-10). Η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού πέρασαν τα πρώτα δύσκολα λεπτά, ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους τρεις πόντους (11-14). Η Ach Volley Ljubljana αντέδρασε και ανέβασε τη διαφορά στο +6 (14-20), φτάνοντας άνετα στο 1-0 με σκορ 16-25. 

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο σετ η Ach Volley Ljubljana, παίρνοντας το προβάδισμα (2-7). Η ΟΜΟΝΟΙΑ, αν και βρέθηκε ακόμη και στο -8, κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να πλησιάσει και να μπει στη διεκδίκηση του σετ (13-15). Οι 1582 θεατές των “πρασίνων” έσπρωχναν τους πετοσφαιριστές που ισοφάρισαν (16-16) και πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα (19-18). Τα τελευταία στάδια ήταν δραματικά, με τους φιλοξενούμενος πιο ψύχραιμους να φτάνουν στο 0-2 με σκορ 23-25.  

Έντονα επηρεασμένη από την εξέλιξη του δεύτερου σετ η ΟΜΟΝΟΙΑ, μπήκε με έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο τρίτο σετ και σε συνδυασμό με την άριστη ψυχολογία της Ach Volley Ljubljana, δημιουργήθηκε η πρώτη σοβαρή διαφορά (0-5). Ωστόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και πλησίασε στο σκορ (14-16) και έδειχνε αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν ψύχραιμοι και πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους ανέβασαν ξανά τη διαφορά (15-19) και στο τέλος πέτυχαν το 0-3 με σκορ 18-25. 

“Είμαστε στεναχωρημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο σετ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Αξίζαμε να κερδίσουμε τουλάχιστο ένα σετ. Θα πάμε στην Σλοβενία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας για την θερμή υποστήριξη”, ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σάββας Σάββα.