Ιδιαίτερα σημαντικές τοποθετήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας έκανε ο προπονητής της Καπάτσος ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μιχάλης Τσαγγαρίδης, αναφορικά με το παρών και το μέλλον του Τμήματος Καλαθόσφαιρας. Ανάμεσα σε άλλα ξεκαθάρισε τους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν, επεσήμανε τις συνθήκες με τις οποίες γίνεται η φετινή προσπάθεια, ενώ εξήγησε τους βασικούς άξονες του μακροχρόνιο πλάνου που έχει σχεδιαστεί. 
«Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και θα επιδιώξουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο μας, τον οποίο χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, όμως θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Μιχάλη Τσαγγαρίδη, αναφορικά με το παιχνίδι με αντίπαλο την ΕΝΠ, το οποίο θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ελευθερία», το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 19:00.  
Ακολούθως, ο προπονητής της ομάδας μας επεσήμανε τους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν: «Ευελπιστούμε ότι μέσα από τη συνέχεια των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων θα βελτιωνόμαστε, ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους φιλάθλους μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους αρχικούς μας στόχους. Τον στόχο της παραμονής στην α’ κατηγορία τον έχουμε υλοποιήσει, έτσι τώρα συγκεντρωνόμαστε στην προσπάθειά μας για να έχουμε αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα, αλλά και για να παρουσιάζουμε συνεχή αγωνιστική βελτίωση. Έχουμε ένα μακροχόνιο πλάνο, μέσα από το οποίο επιδιώκουμε να δυναμώνουμε την ομάδα κάθε σεζόν».
Σημαντική είναι η τοποθέτηση του Μιχάλη Τσαγγαρίδη αναφορικά με το μακροχρόνιο πλάνο που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Καλαθόσφαιρας: «Λόγω του ότι την περσινή σεζόν η ομάδα μας αγωνιζόταν στη β’ κατηγορία, μοιραία δεν υπήρχαν οι υποδομές για να στηριχθεί η φετινή προσπάθεια στην α’ κατηγορία. Συνεπώς, μέσα από το μακροχρόνιο πλάνο που έχουμε σχεδιάσει, θέλουμε σταδιακά να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις συνθήκες, για να μπορέσει να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα «κτυπά» με αξιώσεις όλα της τα παιχνίδια. Στο πλάνο μας, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν τα Τμήματα Υποδομής, καθώς μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, στοχεύουμε να αναδείξουμε – σε βάθος χρόνου – δικούς μας καλαθοσφαιριστές». 
Όσο για την παρουσία στα πρώτα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, σχολίασε: «Είναι γνωστό ότι έχουμε ένα πολύ μικρό μπάτζετ, μέσα από το οποίο προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να παρουσιαζόμαστε με αξιοπρέπεια σε όλα μας τα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε με μία θετική εμφάνιση στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ ακολούθησαν ήττες με μεγάλα σκορ από τον ΑΠΟΕΛ και τον Κεραυνό, δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν άνισες οι «μάχες» σ’ αυτούς τους αγώνες, λόγω κυρίως της τεράστιας διαφοράς στο μπάτζετ των ομάδων. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθυστερήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε προετοιμασία και συνεπώς ήταν αδύνατο τέτοια εποχή να ήμασταν έτοιμοι στο σημείο που θέλαμε και που επιβαλλόταν να είμαστε». 
Κλείνοντας, ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά ιδιαίτερα την Επιτροπή Καλαθόσφαιρας που είναι συνεχώς δίπλα μας και με μεγάλη προσπάθεια επιλύει τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν το Τμήμα. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά και με αφοσίωση για να παρουσιαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι καλύτεροι. Όσο αφορά τον κόσμο, θα ήθελα να του ζητήσω να έχει υπομονή και να μείνει δίπλα στην ομάδα, ούτως ώστε όλοι μαζί να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».