Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε το Τμήμα Καλαθόσφαιρας του Σωματείου μας, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, στην οποία αναφέρθηκαν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του Τμήματος, ενώ στάλθηκαν και οι θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς: 

Πρώτος το λόγο πήρε ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας και επικεφαλής του Τμήματος Καλαθόσφαιρας, Ανδρέας Πασιουρτίδης, ο οποίος επεσήμανε: 
“Το άθλημα αν και δεν θεωρείται το πιο δημοφιλές στην Κύπρο, ευχαριστούμε θερμά όσους το προβάλουν, διότι με αυτόν τον τρόπο το βοηθούν να εξελιχθεί. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του Τμήματος.
Βασικός στόχος της ομάδας είναι να θέσουμε τις σωστές βάσεις για τη λειτουργία του Τμήματος. Φέτος στόχος είναι η σωστή οργάνωση των Ακαδημιών του Τμήματος, η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο αποτέλεσμα. Μακροπρόθεσμος μας στόχος είναι η ομάδα καλαθόσφαιρας να πρωταγωνιστήσει.
Το Τμήμα στηρίζεται και σε εξωδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι καθημερινά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, υποστηρίζοντας τη λειτουργία και την οργάνωσή του. 
Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο προπονητής της ομάδας, Νικόλας Παπαδόπουλος: 
“Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα πρέπει να είναι κομπάρσος στην Καλαθόσφαιρα, αλλά να πρωταγωνιστεί. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, όμως σε βάθος χρόνου. Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όσους είναι κοντά στην ομάδα. 
Γίνεται μία συλλογική προσπάθεια.  Η αναδιοργάνωση της Ακαδημίας μας, είναι από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει.  Προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους μικρούς στο άθλημα και την ομάδα μας, ούτως ώστε να τους κρατήσουμε και μακριά από κακοτοπιές. 
Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, έγινε μία καλή επιλογή ξένων καλαθοσφαιριστών. Επιπλέον, όλοι μας οι Κύπριοι είναι κάτω των 21 ετών, με μοναδική εξαίρεση τον αρχηγό μας, Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος επέστρεψε για να δώσει βοήθειες σε πολλούς τομείς. 
Στη συνέχεια μίλησε ο αρχηγός της ομάδας μας, Γιώργος Κωνσταντίνου:
Σαν καλαθοσφαιριστές θα ξεκινήσουμε μια χρονιά με πολλές φιλοδοξίες. Σε κάθε αγώνα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε μία νεανική ομάδα. Οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Θέλουμε να έχουμε καλές παρουσίες και πάντα να ακολουθούμε το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή μας.
Η Διοίκηση είναι πάρα πολύ κοντά μας, σε ότι χρειαζόμαστε είναι δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε και εάν παραμείνουν δίπλα μας θα κάνουμε σωστή πορεία. Για μια δυνατή ΟΜΟΝΟΙΑ.
Θέλουμε να φέρουμε κοντά τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Να αγαπήσουν την ομάδα, δίνοντας μας κίνητρο για να παίζουμε καλύτερα”.
Εκ μέρους του χορηγού της φανέλας της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας, Nexen Tyres, μίλησε ο κ. Λέαντρος Σάββα:
“Ευχαριστούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ για τη δυνατότητα που μας δίνει για να χορηγήσουμε την ομάδα. Ελπίζω να διατηρηθεί η σχέση και για τα επόμενα χρόνια”.
Παρών στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν και ο κ. Παναγιώτης Μπλέτσης, εκ μέρους των Ψησταριών Καπάτσος, ο οποίος είναι και ο χορηγός του ονόματος της ομάδας μας:
“Μετά την περσινή καλή συνεργασία θέλαμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα και έτσι αυξήσαμε τα χρήματα της χορηγίας που προσφέρουμε”.
Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο Χρίστος Καμάσας, εκ μέρους της εταιρίας Property Box LTD:
“Ευχαρίστησή μας να βοηθήσουμε όλοι μας, για να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, στην προσπάθεια του καλαθοσφαιρικού τμήματος. Σιγά – σιγά θέλουμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο πίσω στην καλαθόσφαιρα.
Η δημοσιογραφική διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ρόστερ της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας. 
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 
1) Ψησταριές Καπάτσος – Χορηγός Ονόματος
2) Nexen Tyres – Χορηγός Φανέλας 
3) Εργοληπτική εταιρία Property Box LTD
4) Giovani Developers LTD
5) RPS Promotions LTD