Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας, έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό σε όλους στην οικογένεια της Ομόνοιας. Ο προπονητής της ομάδας μας, Μιχάλης Τσαγγαρίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου, τονίζοντας ότι παραμένουν όλοι προσγειωμένοι και σοβαροί, δεν διαφοροποιούν τον στόχο της ομάδας που είναι η παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο αισιοδοξούν ότι στη συνέχεια η Ομόνοια θα παίξει ακόμη καλύτερο μπάσκετ. Επίσης, ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας.  
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που έχουμε πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, εξέλιξη που μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα ότι η δουλειά που επιτελούμε φέτος θα αποδώσει καρπούς. Αποτελεί πρόκληση για μας η υλοποίηση του στόχου της παραμονής, καθώς έχουμε δημιουργήσει μία καλή ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ χαμηλό μπάτζετ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε δύο νίκες, τις οποίες συνδυάσαμε με καλή απόδοση, ειδικά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό». 
Για τις επιλογές παικτών επεσήμανε: «Κάναμε μία πολύ καλή επιλογή παικτών, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά δεδομένα με τα οποία κινηθήκαμε όσο αφορά τις μετεγγραφές μας. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλους τους συντελεστές του τμήματος καλαθόσφαιρας, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί». 
Για τη δύσκολη συνέχεια τόνισε: «Ξέρουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και ποια είναι τα «όπλα» μας. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε μικρό ρόστερ, το οποίο δεν είναι έμπειρο. Η απειρία των παικτών μου φάνηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, καθώς είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα και λειτουργούν πάρα πολύ σωστά». 
Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας, σημείωσε: «Προσπαθούμε με το ομαδικό πνεύμα να καλύψουμε τις αδυναμίες μας, υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ των παικτών στο γήπεδο. Κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας μας είναι η ομαδικότητα, η αυτοπεποίθηση, καθώς και το κίνητρο που έχουν οι παίκτες μας για διάκριση». 
Ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης έστειλε τις ευχαριστίες του στους συντελεστές αυτής της ομάδας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη δουλειά που επιτελούν, την εφορία καλαθόσφαιρας που είναι συνεχώς δίπλα μας και προσπαθεί να μας προσφέρει τα πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, καθώς και τον κόσμο μας ο οποίος αποτέλεσε τον έκτο παίκτη μας στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και σε δύσκολες στιγμές μας κράτησε όρθιους και μας έσπρωξε στη νίκη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δώσουμε στον Χριστόφορο Χριστοφόρου». 
Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ομάδα μας θα παίξει καλύτερο μπάσκετ στη συνέχεια: «Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Ακολουθούν άλλα τρία δύσκολα παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες των οποίων το μπάτζετ δεν μπορεί να συγκριθεί με το δικό μας. Εμείς σεβαστήκαμε το μπάτζετ της δικής μας ομάδας και είμαστε βέβαιοι ότι με σκληρή δουλειά θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ». 
Για τους στόχους της ομάδας μας: «Ο στόχος μας εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε με το μπάτζετ που έχουμε, είναι δύσκολο να θέσουμε άλλους στόχους. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, όλοι στην Ομόνοια να βλέπουν ότι η ομάδα μας έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο. Εμείς παραμένουμε σοβαροί και προσγειωμένοι, καθώς γνωρίζουμε ότι στην καλαθόσφαιρα τα δεδομένα αλλάζουν εύκολα. Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ».