Το Ποδηλατικό τμήμα της Ομόνοιας θριάμβευσε το 2012 σχεδόν σε όλες τις επίσημες κατηγορίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), κατακτώντας το Πρωτάθλημα Δρόμου και Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας. Σχεδόν σε κάθε αγώνα, η Ομόνοια κατάφερε να «ανεβάσει» αθλητή στο βάθρο, συλλέγοντας τους βαθμούς που της χάρισαν την πρωτιά, αποτέλεσμα του εντατικού προγράμματος προπόνησης, των οργανωμένων training camps και συμμέτοχη τους σε 30 περίπου αγώνες μέσα σε μια περίοδο οκτώ μηνών. 

Το Σάββατο 6 Οκτώβριου η ποδηλατική Ομόνοια πέτυχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα ποδηλασίας δρόμου, της σεζόν 2012, που διοργανώθηκε από την ΚΟΠΟ στην Αλάμπρα Λευκωσίας.
Μετά από μια κουραστική χρονιά, των πολλών χιλιόμετρων προπόνησης και αγώνων, τέσσερεις αθλητές μας στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και έλαβαν μέρος στον αγώνα των 60 και 90 χιλιομέτρων στις επίσημες κατηγορίες  παίδων, γυναικών, Μάστερ 2 και εφήβων. 
Μετά από περίπου μίας ώρας και 40 λεπτά αγώνα, που έγινε κάτω υπό βροχή, η  Άντρια Χριστοφόρου  πέρασε την γραμμή τερματισμού στην πρώτη θέση. Θέσεις βάθρου πήραν επίσης ο Ανδρέας Δημητριάδης και ο Κουλης Δαμαλά.

Ο αγώνας έληξε με θετική ενέργεια, χαμόγελα και ευδιαθεσία, αφού με το πέρας του αγώνα αρχίζει προγραμματισμένη ξεκούραση και αποθεραπεία. Ο αθλητής Μάριος Αθανασιάδης  που εκπροσώπησε την Κύπρο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, δεν συμμετείχε στον αγώνα του Σαββάτου αφού συνεχίζει την ξεκούραση και προετοιμασία. 

«Περάν της αγωνιστικής ομάδας, σκοπός της ποδηλατικής Ομόνοιας είναι η ανάπτυξη της ποδηλασίας και γι’ αυτό η Ομόνοια έχει δημιουργήσει ακαδημία ποδηλασίας προάγοντας το άθλημα ανάφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας ο team manager κ. Πόλυς Πουμπουρής και συνέχισε: «οι συνεχιζόμενες διακρίσεις του ποδηλατικού τμήματος προβάλλουν την Ομόνοια και προάγουν την ποδηλασία που τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε πολλούς φίλους.

Τα αποτελέσματα του 2012 μας κάνουν αισιόδοξους ότι η ποδηλατική Ομόνοια θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την επομένη χρονιά και σύντομα οι νέοι αθλητές που θα ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας μας, θα ενισχύσουν την καλή εικόνα και συνέχιση της άρτιας αθλητικής σταδιοδρομίας της ποδηλατικής Ομόνοιας». 

Κλείνοντας ο κ Πουμπουρής ευχαρίστησε τους αθλητές για τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους προς το «τριφύλλι» και ευχήθηκε καλή ξεκούραση. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές της ποδηλατικής Ομόνοιας.