Επιβεβαίωσε τις πολύ μεγάλες της δυνατότητες η LKV Bul Cheese ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τη Νέα Σαλαμίνα στη Λεμεσό, επέδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2, σε παιχνίδι στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play-off.  
Παρά τη νίκη της η LKV Bul Cheese ΟΜΟΝΟΙΑ είδε τη διαφορά της από τη 2η στη βαθμολογία Ανόρθωση να μειώνεται στον ένα βαθμό, καθώς η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε εκτός έδρας την Αναγέννηση με 1-3 και με τους τρεις βαθμούς συγκομιδή έφτασε στους 32, έναντι τους 33 που έχει η ομάδα μας. Στην 3η θέση έμεινε η Αναγέννηση με 26 βαθμούς και στην 4η η Νέα Σαλαμίνα με 25 βαθμούς. 
Άσχημο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας μας στο παιχνίδι, καθώς έχασε πολύ εύκολα το πρώτο σετ μένοντας από την αρχή πίσω στο σκορ (8-5) και σε κανένα στάδιο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πλησιάσει (17-10), έτσι μοιραία έγινε το 1-0 (25-14). Η βελτίωση δεν ήρθε στο δεύτερο σετ, αν και στα αρχικά στάδια φαινόταν πως η ομάδα μας πατούσε καλύτερα (2-4). Στη συνέχεια οι γηπεδούχο επιβλήθηκαν πλήρως (13-7) μετατρέποντάς το σε άνετη επικράτηση, έτσι έγινε το 2-0 (25-17). 
Το ξέσπασμα που η ομάδα μας έψαχνε ήρθε στο τρίτο σετ, στο οποίο ο αντίπαλος είχε προηγηθεί (10-7), όμως τα ψυχικά αποθέματα των πετοσφαιριστών μας και το πείσμα που επέδειξαν λειτούργησαν καταλυτικά στο να έρθει η ανατροπή (15-18) και στο τέλος ο πρώτος πόντος, 2-1 (18-25). Η ψυχολογία είχε γυρίσει με το μέρος της ομάδας μας, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα του τέταρτου σετ (4-7). Οι «πράσινοι» με απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι τους και αποφυγή των εύκολων λαθών διατηρούσαν απόσταση ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκειά του (9-16), φτάνοντας με επιβλητικό τρόπο στο 2-2 (16-25). 
Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο τάι-μπρέικ με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δείχνει καρδιά πρωταθλητή, να επιβάλλεται από το ξεκίνημα (1-5) και να μετατρέπει σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι (2-11), φτάνοντας σε μία πολύ μεγάλη νίκη με 2-3 σετ (3-15).