Μια νέα ενότητα στην ιστοσελίδα της και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εγκαινιάζει από σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές», παρουσιάζει εμβληματικές μορφές που φόρεσαν τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, αλλά και ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για όσα έχουν προσφέρει στη λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου.

Αρχή κάνουμε με τον Σωτήρη Καϊάφα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΪΑΦΑΣ

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Κατέγραψε 476 συμμετοχές με το τριφύλλι στο στήθος, πετυχαίνοντας 321 τέρματα. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 5 ασπίδες, ενώ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου 18 φορές.

Ο Σωτήρης Καϊάφας γεννήθηκε το 1949 στη Μια Μηλιά, κάνοντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της περιοχής του, την Πρόοδο. Το 1965 εντάσσεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ και δύο χρόνια αργότερα καταγράφει την πρώτη του συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Στα πρώτα του παιγνίδια αγωνίστηκε ως σέντερ-μπακ, δίπλα από τον σπουδαίο αμυντικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κώστα Παναγιώτου. Λόγω της δυστοκίας που είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ, τη σεζόν ’67 – ’68, ο προπονητής του Γκεόργκι Βάργκα, αποφάσισε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, να περάσει τον Καϊάφα μπροστά με το Νο 9. Η βροχή των τερμάτων είχε ξεκινήσει. Την επόμενη χρονιά, ο Βούλγαρος προπονητής, Γκεόργκι Πατσάτσιεφ, καθιέρωσε τον Καϊάφα σε θέση σέντερ φορ.

Έμελε να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Η σπουδαιότερη διάκριση για τον Σωτήρη Καϊάφα ήρθε το 1976 όταν με τα 39 γκολ που πέτυχε στο παγκύπριο πρωτάθλημα αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης.  Ο δεινός αυτός σκόρερ κέρδισε 8 φορές το χρυσό παπούτσι στην Κύπρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ απλησίαστο είναι ακόμη το νούμερο των γκολ που πέτυχε την περίοδο 1976-77 όταν σκόραρε 44 τέρματα. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ολοκληρώθηκε το 1984.

Σωτήρης Καϊάφας, ένας από τους κορυφαίους Κύπριους επιθετικούς όλων των εποχών και μια εμβληματική μορφή της ιστορίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.