Μετά τον Σωτήρη Καϊάφα, συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» με τον Ανδρέα Κανάρη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και εξαίρετος χαρακτήρας. Στη 17χρονη παρουσία του στο τριφύλλι κατέκτησε 12 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 5 ασπίδες, καταγράφοντας 503 συμμετοχές και 190 τέρματα. Ο Ανδρέας Κανάρης είναι πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο πολυπρωταθλητής Κανάρης είχε τη δική του πολύτιμη συμβολή στη δημιουργία της πράσινης δυναστείας όντας και ο αρχηγός επί σειρά ετών. Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα της Ομορφίτας και στα 18 του χρόνια πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού προηγουμένως έπαιξε για δύο σεζόν στην εφηβική ομάδα με την οποία κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απέναντι στον Απόλλωνα τον Οκτώβριο του 1968.

Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, συνέθετε μαζί με τους Σωτήρη Καϊάφα και Τάκη Μαυρή μια φοβερή επιθετική τριπλέτα-φωτιά που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Γκολ, τίτλοι, ανεπανάληπτες στιγμές και συγκινήσεις με τον λαό του τριφυλλιού.

Αδαμάντινος χαρακτήρας, με τη λέξη «τζέντλεμαν» που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μαρτυρεί του λόγου το αληθές. Ο Ανδρέας Κανάρης τιμήθηκε από την ΕΑΚ το 1973 με το βραβείο ήθους, ενώ το 1977 ανακηρύχθηκε αθλητής της χρονιάς. Το 1978 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Ανδρέας Κανάρης διέπρεψε και στην Εθνική Κύπρου, καταγράφοντας 20 συμμετοχές.

Τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1985.