Σε βάθρο στην πιο ψηλή βουνοκορυφή του Τροόδους ανέβηκαν οι αθλητές της ποδηλατικής ομάδας της Ομόνοια, στον αγώνα που διοργάνωσε την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η BikinCyprus Events Management.
Η ποδηλατική μας ομάδα συμμετείχε με πέντε αθλητές, οι οποίοι διαμέσου του Νότιου βουνού Τροόδους κατηφόρισαν στη χωμάτινη διαδρομή Πλατρων, Προδρόμου, με τερματισμό την πλατειά Τροόδους. Το ήπιο κλίμα του Τροόδους επέτρεψε την άψογη διοργάνωση του αγώνα, αφού  αυτός είναι αγώνας «αντοχής», με γρήγορα κομμάτια ευθείας, σύντομες και απότομες ανηφόρες, πριν την τελική ανάβαση των 5 χλμ και τερματισμό.  
Στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων των 34 χλμ, είχαμε τους πρωταθλητές 2013 Δρόμου Μάριο Αθανασιάδη και Ανδρέα Πετρίδη, ενώ στα 24 χλμ την Πρωταθλήτρια 2013 Άντρια Χριστοφόρου, την Ελενα Πέτροβα και τον Κούλη Δαμαλά. 
«Από την αρχή υπήρχε δυνατός ρυθμός» ανάφερε στην επίσημή μας ιστοσελίδα ο αθλητής, Αθανασιάδης Μάριος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συγκριμένη χωμάτινη διαδρομή του Τροόδους δεν συγχωρεί λάθη και απροσεξίες, κράτησα έλεγχο του ποδηλάτου και τερμάτισα πρώτος».
Διατηρώντας ρυθμό στην πολύ δύσκολη ανάβαση του Φραχτη Προδρόμου η αθλήτρια Χριστοφόρου Αντρια τερμάτισε πρώτη. Ο Πρωταθλητής Δρόμου 2013, Πετρίδης Αντρέας, αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην περιοχή «καληδόνια» και εγκατέλειψε τον αγώνα. Με δεύτερη θέση βάθρου ολοκλήρωσαν τον αγώνα των 24 χλμ η ‘Ελενα Πετροβα κατηγορίας γυναικών και ο Κουλης Δαμαλα Μαστερ 2. 
Τον αγώνα απολαυσαν αρκετοί φίλοι του αθλήματος, που παρευρεθήκαν στην διοργάνωση“Troodos Sports & Fun Festival”, η οποία διαρκεί όλη την ημέρα και συμπεριλαμβάνει και αγώνα τρεξίματος. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Τρόοδος στις 20 Ιούλιου.  
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, PQC Consulanting, Platinum Café Κακοπετρια και Thermoking.