Την ψηλή ζέστη και υγρασία είχαν να αντιμετωπίσουν οι τρεις αθλητές της ποδηλατικής μας ομάδας, που έλαβαν μέρος στον αγώνα ανάβασης ατομικής χρονομέτρησης. Με εκκίνηση την Ακρούντα και τερματισμό την Διερώνα, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο έκτος που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στα πλαίσια του Κυπέλου Κύπρου.

«Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται από τους δυσκολότερους, αφού η διαδρομή είναι ανηφορική και με ψηλές κλίσεις και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.  Ο αθλητής από την αρχή του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό εργάζεται σε ψηλή ένταση χωρίς να έχει καθόλου σημεία ξεκούρασης», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας, ο έφηβος αθλητής μας, Αντρέας Πετρίδης, που τερμάτισε στην 3η θέση (12 βαθμούς), ο οποίος συμπλήρωσε: «Από την αρχή αισθανόμουν ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν δύσκολος, διατηρώντας όμως θετική ψυχολογία κράτησα σταθερό και δυνατό ρυθμό σε όλη την ανάβαση και πέρασα την γραμμή του τερματισμού στην τρίτη θέση με χρόνο 32:22:71. Η ψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε συνέχεια, όπως επίσης και τα ψηλά επίπεδα υγρασίας, πρόσθεσαν στον βαθμό δυσκολίας και έκαναν την προσπάθεια δυσκολότερη». 
Με θέσεις βάθρου ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι υπόλοιποι της ποδηλατικής μας ομάδας, η Έλενα Πέτροβα, κατηγορίας γυναικών, με πρώτη θέση και χρόνο 29:10:93 (20 βαθμούς) και ο Αντρέας Δημητριαδής (12 βαθμούς), που πήρε την τρίτη θέση και χρόνο 23:38:36. 
Οι αθλητές Λοΐζου Χρίστος, Δαμαλά Κούλης και Αδάμου  Αλέξανδρος δεν αγωνίστηκαν αφού ήταν τραυματίες, ενώ οι Αθανασιάδης Μάριος και Άντρια Χριστοφόρου, βρίσκονται στο εξωτερικό σε αγώνες προετοιμασίας. Ο επόμενος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας θα γίνει στο Τρόοδος το Σάββατο 21 Ιουλίου και είναι ο αγώνας Πρωταθλήματος. 

Θερμές ευχαριστίες στους  χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.