Τρεις αθλητές της Ομόνοιας περιελάμβανε η τετραμελής αποστολή της εθνικής Κύπρου, που συμμετείχε στον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας Salcano MTB Cup Arnavutkoy της Τουρκίας, που διεξήχθη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι διεθνής τύπου C1, και είχε πολλές συμμέτοχες στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, ενώ με πολλές συμμέτοχες οι υπόλοιπες κατηγορίες αγωνίσθηκαν στο Βαλκανικό αγώνισμα. Οι αθλητές μας ανταγωνίστηκαν αθλητές άλλων Ομοσπονδιών, όπως από της Βουλγαρίας, του Μοντε Νεκρο,  της Τουρκίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ελλάδας.
Την τετραμελή αποστολή της Εθνικής, αποτελούσαν τρεις αθλητές του Σωματείου της ποδηλατικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πρωταθλητές στην κατηγορία τους, οι Μάριος Αθανασιάδης κατηγορίας Ανδρών elite, Αντρια Χριστόφορου κατηγορία Γυναικών και ο Χρίστος Λοΐζου κατηγορίας Εφήβων. 
Η Πρωταθλήτρια Δρόμου και Ορεινής Ποδηλασίας Αντρια Χριστόφορου ανάφερε με την επιστροφή της: «Η  διαδρομή τύπου XCO ήταν κυκλικής διαδρομής 4 χιλιομέτρων και ο αγώνας ήταν  8 στροφών. Από τεχνικής πλευράς η διαδρομή ήταν εύκολη, είχε όμως ένα πολύ δύσκολο τεχνικό ανηφορικό κομμάτι στο τέλος της στροφής, από την άλλη οι αρκετές ευθείες κράτησαν τον  ρυθμό πολύ ψηλό χωρίς χρόνο για ξεκούραση. 
Ξεκίνησα καλά, και στην αρχή του μονοπατιού κλείστηκα από τις αθλήτριες της Τουρκιάς, στην συνέχεια πίεσα και δυνάμωσα τον ρυθμό μου, έπιασα και πέρασα της προπορευόμενες αθλήτριες τερματίζοντας άνετα στην 3η θέση του βάθρου και με χρόνο 1:35:34 του Διεθνή αγώνα C1.  
Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, με αυτή  την τρίτη θέση στον Διεθνή αγώνα. Κατέκτησα επίσης την δεύτερη θέση στο Βαλκανικό αγώνισμα. Το 2010 είχα κερδίσει το Βαλκανικό πρωτάθλημα στην κατηγορία junior women».    
Με τα χρώματα της Εθνικής, ο Πρωταθλητής Χρίστος Λοΐζου ανέβηκε στην πρώτη θέση βάθρου στο Βαλκανικό αγώνισμα δείχνοντας στους αντιπάλους του το ψήλο του επίπεδο.
Ο Μαριος Αθανασιαδης, που τον Αύγουστο συμμετείχε στο Ολυμπιακό αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας, αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και δεν τερμάτισε.  Τον αγώνα στην Τουρκία κέρδισε ο Έλληνας  Περικλής Ηλιας. 
Ο επόμενος αγώνας, η «Ανάβαση Τροόδους», είναι καθορισμένη για την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία την Κακοπετρια και τερματισμό Τροόδους. 
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: Caterways ltd, Mantis Cyprus Ltd, Rudas Laboratories, Polys bikes, Kanapes Transport, Kezos Scaffolds, Α/φοί Λαμπριανίδη και Thermoking.