Ισάξιες απέναντι σε μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι οποίες συμμετείχαν στο τουρνουά “Pfingst Cup 2017”, που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Η ομάδα U10 τερμάτισε στην τιμητική 12η θέση μεταξύ 120 ομάδων και πιο ψηλά από Γιουβέντους, Λάτσιο, Κλούζ, Λα Κορούνα, Μπράιτον, Μαλίν, Βίλεμ, Αμβούργο, Φενερμπαχτσέ, Ντάρμσταντ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Αούστρια Βιέννης, Κράσνονταρ, Νυρεμβέργη και πολλές άλλες. Η ομάδα U11 τερμάτισε στην 66η θέση ανάμεσα σε 180 ομάδες, ενώ με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να τερμάτιζε σε ακόμη πιο ψηλά.

Στην αποστολή συμμετείχαν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2006 και το 2007, οι οποίοι προέρχονταν από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. Την αποστολή της ομάδας μας αποτελούσαν 23 ποδοσφαιριστές και 6 συνοδοί. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο οργανωτικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, Ανδρέας Μηλιώτης. Οι υπόλοιποι συνοδοί ήταν, ο υπεύθυνος Grassroots, Ράσμους Στένιλντ, οι προπονητές, Μάριος Νικολάου, Οδυσσέας Οδυσσέως, Χριστόφορος Κεττής και ο γυμναστής Λάρκος Δημητρίου.

Οι ομάδες μας στους αγώνες που έδωσαν για το τουρνουά είχαν τα εξής αποτελέσματα:

U10                                                                       U11    

ΟΜΟΝΟΙΑ – GW Wuppertal          0-1     ΟΜΟΝΟΙΑ – GKS Kattowitz             0-0

ΟΜΟΝΟΙΑ – TSV Meerbusch        6-0     ΟΜΟΝΟΙΑ – Celtic                               0-2     

ΟΜΟΝΟΙΑ – Kreis Aurich              3-1      ΟΜΟΝΟΙΑ – FV Neuenhain              0-0     

ΟΜΟΝΟΙΑ – FK Krasnodar           1-0      ΟΜΟΝΟΙΑ – Hellas Krefel                0-0     

ΟΜΟΝΟΙΑ – Hansa Rostock          3-1      ΟΜΟΝΟΙΑ – SpVgg Meiderich        7-0     

ΟΜΟΝΟΙΑ – Bayer Leverkusen    1-3      ΟΜΟΝΟΙΑ – Hellas Krefeld              6-1

ΟΜΟΝΟΙΑ – FC Viktoria Köln      1-0       ΟΜΟΝΟΙΑ – Znicz Pruszkow          2-0

 ΟΜΟΝΟΙΑ – TSV Meerbusch       4-0       ΟΜΟΝΟΙΑ – Borrusia Dortmund  1-2

ΟΜΟΝΟΙΑ – Mainz                            0-2      ΟΜΟΝΟΙΑ – Bohemians                    3-0

ΟΜΟΝΟΙΑ – Τσεχία/Σλοβακία      2-1       ΟΜΟΝΟΙΑ – Lokeren                          0-0

ΟΜΟΝΟΙΑ – Borrusia Dortmund 1-3      ΟΜΟΝΟΙΑ – B.93 Kopenhagen       2-0

                                                                                ΟΜΟΝΟΙΑ – Blackburn Rovers      0-2

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός πως οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές μας, έδειξαν ότι βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, σε σχέση με τους ποιοτικούς και μεγάλους αντιπάλους που είχαν απέναντί τους. Σημειώνεται πως ποδοσφαιριστές μας ξεχώρισαν με την παρουσία τους και κέντρισαν το ενδιαφέρον σπουδαίων ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

Μέσα από τη γενική αξιολόγηση της παρουσίας των ομάδων μας από τους ιθύνοντες της Ακαδημίας μας, θα εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη, των ποδοσφαιριστών μας ατομικά και ευρύτερα των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου.

Επίσης, οι συνοδοί της αποστολής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το Αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, με μέλη προσωπικού μερικών από των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, γεγονός που θα ωφελήσει την Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η αποστολή της ομάδας μας ξεχώρισε, επίσης, για την οργάνωση και την πειθαρχία που επέδειξε. Θετικά ήταν τα σχόλια επί τούτου, από πλευράς των διοργανωτών του τουρνουά, αλλά και αποστολών άλλων Συλλόγων.

Φωτορεπορτάζ