Δυσάρεστη εξέλιξη έχει σημειωθεί, η οποία καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή της ομάδας πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αδυνατεί να καταβάλει στις ομάδες πετόσφαιρας τη χορηγία για συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, όπως συνέβαινε σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της μείωσης που έχει προκύψει στον προϋπολογισμό του. 
Παρά τις έντονες προσπάθειες που έχει καταβάλει τις τελευταίες μέρες η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας για να αλλάξει την απόφαση του ΚΟΑ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Με αυτά τα δεδομένα τόσο η ομάδα μας, όσο και η Ανόρθωση, αλλά και η Αναγέννηση Δερύνειας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω του ότι αδυνατούν από μόνες τους να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής, τα οποία ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. 
Η επιτροπή πετόσφαιρας του Σωματείου μας καταβάλλει προσπάθειες για εξεύρεση χορηγών, οι οποίοι θα αναλάβουν τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας μας, ούτως ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ για να αγωνιστεί ξανά σε Ευρωπαϊκό πετοσφαιρικό αγώνα, μετά από αρκετά χρόνια. Η τελευταία μέρα κατά την οποία η ομάδα μας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014.