Η είδηση ότι αθλητής της Ομόνοιας θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, μας γέμισε όλους με χαρά και περηφάνια. Υπεύθυνος γι’ αυτά τα συναισθήματα είναι ο Μάριος Αθανασιάδης, ο 26χρονος ποδηλάτης της ομάδας μας ο οποίος με τις εξαιρετικές του παρουσίες τα τελευταία δύο χρόνια κέρδισε θέση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ο Μάριος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας, τονίζοντας πως η υπέρβαση έχει γίνει με την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και έτσι ότι καλύτερο έρθει, απλά θα προσθέσει σ’ αυτήν την τεράστια επιτυχία: 

Ποια τα συναισθήματά σου από τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα;
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σ’ αυτήν την κορυφαία διοργάνωση. Αυτή την επιτυχία δεν την έχω πετύχει μόνος μου, αλλά είναι προϊόν της ομαδικής δουλειάς που έγινα τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια. Αναμφίβολα νιώθω τιμή και περηφάνια που θα αντιπροσωπεύσω την Κύπρο, αλλά και την Ομόνοια, στους Ολυμπιακούς αγώνες».
Με τι αποτέλεσμα θα είσαι ευχαριστημένος;
«Στους Ολυμπιακούς θα συμμετάσχουν 50 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε από τη 40η θέση και κάτω. Πάντως, από μόνη της η συμμετοχή μας σ’ αυτούς τους αγώνες αποτελεί υπέρβαση για το άθλημα στην Κύπρο, επομένως ότι καλύτερο έρθει από τώρα και στο εξής απλά θα προσθέσει στην επιτυχία μας». 
Πότε άρχισες να πιστεύεις ότι θα κερδίζαμε θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες;
«Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας πριν δύο χρόνια. Στη πορεία αυτής της προσπάθειας άρχισα να διαπιστώνω ότι υπήρχαν οι δυνατότητες για να κερδίσουμε θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Τις τελευταίες βδομάδες δεχτήκαμε αρκετή πίεση και από κάποιες άλλες χώρες, όσο αφορά τη κατάκτηση της θέσης που οδηγούσε στους Ολυμπιακούς, όμως δείξαμε αντοχές και στο τέλος πετύχαμε τον άθλο». 
Παρατηρείται σημαντική βελτίωση του αθλήματος της ποδηλασίας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. 
«Αυτό είναι γεγονός. Ασχολούμαι με το άθλημα από 12 χρόνων και διαπιστώνω την μεγάλη πρόοδο που επιτελείται. Το 2009 είχαμε κερδίσει στους ΑΜΚΕ ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ πέρσι στο Λιχτενστάιν κατακτήσαμε χρυσό και αργυρό. Εάν πριν δύο χρόνια που έλεγες ότι Κύπριος αθλητής θα κέρδιζε θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες, θα σου έλεγα ότι είναι απίθανο». 
Πού οφείλεται αυτή η πρόοδος;
«Αξιοποιούνται οι ταλαντούχοι αθλητές που υπάρχουν. Γίνεται σωστή, μεθοδική και καθ’ όλα επαγγελματική δουλειά από τους προπονητές, ενώ για να επιτευχθούν οι στόχοι χρειάζονται και αμέτρητες προσωπικές θυσίες απ’ όσους ασχολούνται με το άθλημα».
Φαντάζομαι αγωνίζεσαι και για τη φανέλα της Ομόνοιας.
«Την Ομόνοια την τρέχω από μικρό παιδί. Τώρα, με τις υποχρεώσεις μου, δεν έχω συχνά την ευκαιρία να πηγαίνω στο γήπεδο. Όμως, είναι δεδομένο πως αγωνίζομαι για να τιμήσω και τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για την ομάδα μας».