Ως ντέρμπι χαρακτήρισε ο Αντώνης Αντωνίου, το αποψινό (22/01, 20:00) παιχνίδι της ομάδας πετόσφαιρας με αντίπαλο την Ανόρθωση, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας. Ο λίμπερο της πετοσφαιρικής μας ομάδας μίλησε για αρκετά και ενδιαφέρονται θέματα, τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω. 

Για το αποψινό παιχνίδι, σημείωσε: “Μπορεί η Ανόρθωση να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όμως αντιμετωπίζουμε το αποψινό παιχνίδι ως ντέρμπι. Θέλουμε να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας, όπως και το απόλυτο στις νίκες. Μέσα στην έδρα μας, στοχεύουμε σε άλλη μία νίκη”. 

Όσο αφορά τη φιλοσοφία της ομάδας πετόσφαιρας, ο Αντώνης Αντωνίου εξήγησε: “Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν υπάρχει πίεση ή άγχος, όμως διατηρούμαστε σε εγρήγορση και σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε. Δεν βλέπουμε καθόλου τη βαθμολογία και προσεγγίζουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, με τη λογική ότι δεν υπάρχει αυτή η διαφορά των +7 βαθμών από τη 2η και 3η θέση”. 

Ακολούθως, ανέδειξε το μεγάλο κίνητρο που έχουν οι αντίπαλοι της ομάδας πετόσφαιρας: “Είμαστε οι πρωταθλητές και τους πρωταθλητές η κάθε ομάδα θέλει να τους κερδίσει. Αυτό το αναγνωρίζουμε. Το κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στους στόχους μας”. 

Ο έμπειρος διεθνής πετοσφαιριστής σχολίασε και τα επιτεύγματα που περιμένουν την ομάδα μας: “Είναι μεγάλο το κίνητρο της κατάκτησης του 2ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και του 1ου νταμπλ. Η ομάδα πετόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει θέσει τις βάσεις για να γράψει ιστορία. Προσωπικά νιώθω τιμή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Υπάρχει ποιότητα, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο”. 

Στη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην μπει και η κορυφαία βράβευση της ομάδας πετόσφαιρας, από την ΕΑΚ, ως η 3η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο για το έτος 2015: “Αναμφίβολα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την πετόσφαιρα στην Κύπρο. Ήταν κάτι δύσκολο αυτό που πετύχαμε πέρσι. Το αν θα το επαναλάβουμε και γιατί όχι με μία ακόμη καλύτερη θέση, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο, την τεχνική ηγεσία, τους πετοσφαιριστές, το προσωπικό και τον κόσμο. Χρειάζεται σωστή δουλειά και καλή διαχείριση”. 

Κλείνοντας, ο Αντώνης Αντωνίου ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το αποψινό παιχνίδι με την Ανόρθωση: “Θέλουμε απόψε τον κόσμο στο γήπεδο, δίπλα μας. Είναι ένα από τα βασικά μας “όπλα” και θα πρέπει αυτό το “”να το χρησιμοποιήσουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μεγάλο κόσμο και αυτόν τον μεγάλο κόσμο τον χρειαζόμαστε στις κερκίδες, να μας στηρίζει και να μας συμπαραστέκεται”. 

Όσο αφορά τα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας πετόσφαιρας, Σάββας Σάββα, δεν υπολογίζει για τον αποψινό αγώνα με την Ανόρθωση τον Κυριάκο Αδάμου, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.   


10η αγωνιστική

22/01, 20:00 Παφιακός – Εθνικός Λατσιών

22/01, 20:00 Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ

22/01, 20:00 ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση

22/01, 20:00 Αναγέννηση – ΑΕΚ Καραβά

Βαθμολογία (9 αγώνες)

1. ΟΜΟΝΟΙΑ 27-05 26

2. Παφιακός 21-14 19

3. ΑΕΚ Καραβά 21-12 19

4. Νέα Σαλαμίνα 19-16 14

5. Ανόρθωση 17-17 13

6. ΑΠΟΕΛ 15-19 10

7. Αναγέννηση Δ. 14-27 7

8. Εθνικός Λ. 0-27 0