Συνέντευξη στην ιστοσελίδα, protathlima.com, παραχώρησε ο Γενικός Αρχηγός του Ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Πασιουρτίδης. Ανάμεσα σε άλλα, εξήγησε τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση του, σχολίασε την πορεία του προγραμματισμού, αλλά και την παρουσία της ομάδας στην περσινή σεζόν. Κατέθεσε την άποψή του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, μίλησε για την σχέση του με τον Πάμπο Χριστοδούλου και τον Πρόεδρο, Αντώνη Τζιωνή. Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική πτυχή της μη συμμετοχής της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην προσπάθεια για διεξαγωγή φιλικών μετά την επιστροφή της ομάδας από το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

-Ποια είναι τα καθήκοντα του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος;

«Η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Να υπάρχει πειθαρχία, να τηρούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί του Συλλόγου, να λειτουργεί σωστά το τμήμα και να εκσυγχρονίζεται συνεχώς».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σας;

«Η επικοινωνία με το τεχνικό επιτελείο, τον προπονητή, τον διευθυντή ποδοσφαίρου, τον τιμ μάνατζερ, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία. Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να τύχει άμεσου χειρισμύ. Δηλαδή, εάν αφορά πρόσωπα στο «Ηλίας Πούλλος», είτε θα δώσω εντολή να το χειριστεί κάποιος, είτε θα το χειριστώ προσωπικά. Τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταγραφική περίοδος είναι και η καθημερινή συζήτηση με τον προπονητή και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, η διαβούλευση για τις διαδικασίες στελέχωσης της ομάδας. Μετά από κάθε παιχνίδι είναι η αποτίμηση του αποτελέσματος, συζητώντας με τον προπονητή ποια είναι τα θετικά που αποκομίσαμε και ποια τα αρνητικά έτσι κατ’ επέκταση να μπορώ εγώ να ενημερώνω το διοικητικό συμβούλιο στις συνεδρίες μας κάθε εβδομάδα».

Ποια είναι η άποψη σας για την μέχρι στιγμής συνεργασία με τον Πάμπο Χριστοδούλου;

«Η συνεργασία μας με τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι άψογη. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι αγαπά αυτό που κάνει και έχει μπόλικη όρεξη. Χωρίς υπερβολή, δουλεύει αμέτρητες ώρες την ημέρα στην παρούσα φάση για την στελέχωση της ομάδας και την οργάνωση για την νέα χρονιά. Αυτό το έκανε και πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του με βάσει το συμβόλαιο του. Γενικά έχουμε μια πολύ αρμονική συνεργασία, ο καθένας ξέρει τα καθήκοντα του. Θεωρώ ότι σαν προπονητής αλλά και σαν άνθρωπος είναι τέτοιος που μπορούμε να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε οδηγώντας την κατάσταση εκεί που θέλουμε. Να επιστρέψει δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που ανήκει».

Ποια η άποψη σας για τον Πρόεδρο Αντώνη Τζιωνή;

«Έχουμε μια εξαιρετική σχέση από πριν αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, όταν ήταν απλό μέος του ΔΣ. Εγώ θεωρώ ότι θέλεις πολλά κότσια για να αναλάβεις την ΟΜΟΝΟΙΑ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα έχει! Η ιδιοσυγκρασία και το mentality του είναι αυτά ακριβώς που ταιριάζουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Δηλαδή είναι δυναμικός και εργατικός, είναι άνθρωπος που διεκπεραιώνει τα θέματα εύκολα και γρήγορα. Είναι πρακτικός και θεωρώ ότι είναι ιδανικός για αυτή την θέση, ικανός για να βγάλει την ΟΜΟΝΟΙΑ από το τέλμα που έφτασε».

Υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κάποιων μεταγραφών;

«Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του πρωταθλήματος, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε την μη έξοδο στην Ευρώπη από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Το βασικό στοιχείο αυτής της προσέγγισης είναι ότι δεν έχουμε την πίεση του χρόνου να στελεχώσουμε την ομάδα για να ήταν έτοιμη για το πρώτο παιχνίδι που θα ήταν στο τέλος αυτού του μήνα. Η ομάδα πατά χορτάρι 3 Ιουλίου. Από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου θα είναι οι εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις. Έχουμε μπροστά μας δηλαδή αρκετές μέρες. Αντιλαμβάνεστε πως όπως και κάθε χρονιά-δεν είναι η μόνη αυτή- έχεις κάποιους στόχους τους οποίους επιδιώκεις να κλείσεις και γίνονται διαπραγματεύσεις. Δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ εύκολο να κλείσεις ένα παίκτη. Δηλαδή να κάνεις την πρόταση και απευθείας να κλείσει σε 2 ώρες! Ειδικά όταν μιλούμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ την σημερινή εποχή η οποία έχει ένα μπάτζετ το οποίο τηρούμε ευλαβικά. Θα ήταν εύκολο για εμάς να βρούμε ένα παίκτη να μας πει θέλω το «Α» ποσό να του πούμε έλα. Δεν δουλεύουμε όμως με αυτό τον τρόπο. Βρίσκουμε τους στόχους, κάνουμε το short list μας, επιλέγουμε σε ποιους θα κάνουμε την προσφορά μας- για κάποιες θέσεις υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι- και ξεκινούμε διαπραγματεύσεις μαζί τους. Πολλές φορές οι διαπραγματεύσεις μπορούν να πάρουν αρκετές μέρες, δεν υπάρχει κανόνας για αυτό. Επειδή κτυπάμε παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, θέλουμε να είμαστε σωστοί στις επιλογές μας και μας διακατέχει ψυχραιμία. Δεν μας διακατέχει πανικός αν δεν κλείσουν άμεσα κάποιοι παίκτες τους οποίους στοχεύουμε. Στόχος είναι σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ να είναι συμπληρωμένο μέχρι τις 3 Ιουλίου. Μπορεί να μην είναι στο 100% αλλά σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό».

Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία την περσινή σεζόν;

«Πέρσι επιλέξαμε να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο, το οποίο να μην κρυβόμαστε η πλειοψηφία του κόσμου και της διοίκησης το ήθελε και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί αυτό το γεγονός. Όλοι πιστεύαμε ότι ήταν ο ιδανικός τρόπος λειτουργίας και διαχείρισης ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν θέλω να είμαι απόλυτος ότι απέτυχε το μοντέλο. Ίσως να μην μας βγήκε η χρονιά, ίσως να μην μας βγήκαν τα άτομα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απέτυχε ο θεσμός. Φέτος αποφασίσαμε να διαφοροποιήσουμε λίγο αυτό το μοντέλο και πιστεύουμε ότι με αυτή την νέα δομή θα πετύχουμε φέτος ό,τι δεν πετύχαμε πέρσι».

Τι σας κάνει να πιστεύετε πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά;

«Πρώτα από όλα μας κάνει αισιόδοξους το γεγονός ότι βλέπουμε τον κόσμο να είναι θερμός και αισιόδοξος. Βλέπουμε τον κόσμο μας ότι παρά την αποτυχία της περσινής σεζόν, παρά το ότι μείναμε εκτός Ευρώπης μετά από 15 χρόνια, έχει αισιοδοξία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο νέο τεχνικό επιτελείο, το οποίο κακά τα ψέματα, έδειξε έργο. Στηρίζουμε αρκετά πάνω του, πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει όλα όσα του ζητούμε και θέλουμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Κάτι άλλο είναι κάποιες σωστές κινήσεις οι οποίες γίνονται από την διοίκηση. Το ότι συζητάμε, ανταλλάζουμε απόψεις, γινόμαστε πάλι μια οικογένεια, κόσμος και διοίκηση. Αυτά είναι στοιχεία που μας δίνουν αισιοδοξία και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η νέα χρονιά, θα είναι αυτή που θέλουμε να είναι σαν κάθε χρονιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ».

Πως σκέφτεστε να καλύψετε την οικονομική ζημιά της μη εξόδου στην Ευρώπη;

«Η πρώτη κίνηση που μπορώ να σας πω είναι ο στόχος των 7000 εισιτηρίων διαρκείας. Σπάσαμε το φράγμα των 4200. Δεν είναι ουτοπικός ο στόχος μας γιατί υπήρχε χρονιά που είχαμε 8500! Είναι ρεαλιστικός στόχος οι 7000. Στις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν και κάποια άλλα σχέδια –ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην εισροή εσόδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στην «ττενέκκα». Δηλαδή δεν θα ζητήσουμε ποτέ του κόσμου να βάλει τα λεφτά του χωρίς να παίρνει κάτι πίσω. Εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε του κόσμου προϊόντα και ανταποδοτικά σχέδια, έτσι ώστε δίνοντας τα λεφτά του να παίρνει και πίσω ένα αντάλλαγμα αποσβένοντας τα και όχι να τα δίνει απλά μια εισφορά».

Σχετικά με τα εμπορικά φιλικά που θα γίνουν τι μπορούμε να πούμε;

«Γίνεται προσπάθεια το πρώτο Σάββατο μόλις επιστρέψει πίσω η ομάδα από την Πολωνία να υπάρξει ένα φιλικό με εμπορικό αντίπαλο από το εξωτερικό. Βρισκόμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με κάποιες ομάδες του εξωτερικού και στόχος μέσα από αυτό το φιλικό είναι να πάρει μια οικονομική ένεση το σωματείο και ταυτόχρονα να αποζημιωθεί κάπως ο κόσμος για τη μη έξοδο στην Ευρώπη. Δηλαδή να δει κάποια φιλικά με δυνατούς αντιπάλους για να δει και την ομάδα μέσα στο γήπεδο».

Θα γίνουν και άλλα φιλικά;

«Σίγουρα θα γίνει ακόμη ένα φιλικό στην τιμητική του Ηλία Χαραλάμπους με την ΑΕΚ. Ακόμη δεν βρήκαμε ημερομηνία, αλλά αυτό είναι δεδομένο. Θα γίνει το φιλικό που έχουμε αναφέρει πιο πριν με εμπορικό αντίπαλο και θα γίνει ακόμη ένα χωρίς να έχουμε αποφασίσει ακόμη με τι δυναμικότητας αντίπαλο θα είναι. Αυτά είναι τα μόνα σίγουρα που μπορούμε να πούμε. Αν μας επιτρέπει η προετοιμασία και ο χρόνος, πιθανό να κάνουμε και 4ο φιλικό».

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τον κόσμο;

«Αυτό που λέμε στον κόσμο μας από την πρώτη στιγμή που τέλειωσε το περσινό πρωτάθλημα, είναι ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι το πιο δυνατό της όπλο. Το πιο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το πιο δυνατό της όπλο είναι ο κόσμος της. Με τον κόσμο ενωμένο και δίπλα μας αποκτούμε αυτόματα μια δυναμική άνευ προηγουμένου και μπορούμε να καλύψουμε και πολλά κενά που πιθανόν να παρουσιαστούν. Εμείς δεν λέμε να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά, εμείς ως διοίκηση κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και εργαζόμαστε σκληρά για να μην τα επαναλάβουμε. Από τον κόσμο θέλουμε να στηρίξει αυτή την νέα προσπάθεια, να σταθεί δίπλα μας στην νέα χρονιά. Καταλαβαίνουμε πως αυτό είναι κάτι που άκουσε πολλές φορές, όμως υποσχόμαστε ότι θα εργαζόμαστε ακούραστα για να φέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που της αξίζει. Δηλαδή στην κορυφή. Θέλουμε τον κόσμο να είναι σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια. Ο πρώτος στόχος μέσα από τον οποίο ο κόσμος θα μπορεί να δείξει έμπρακτα αυτή την βοήθεια είναι αυτός των 7000 εισιτηρίων διαρκείας. Σε ό,τι αφορά τον κόσμο, η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει μόνη της και το εννοώ. Στην Κύπρο η ΟΜΟΝΟΙΑσε αυτό το τομέα παίζει χωρίς αντίπαλο! Αυτό κάνει την ΟΜΟΝΟΙΑ εκείνο που θέλουμε να είναι. Το βασικό χαρακτηριστικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως την ΟΜΟΝΟΙΑ που ξέρουμε όλοι».