Επέστρεψε από την Αυστρία ο ποδηλάτης του σωματείου μας, ο πρωταθλητής Κύπρου, Μάριος Αθανασιάδης, όπου συμμετείχε στον αγώνα ALPENTOUR TROPHY, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.  
Ο Αθανασιάδης, που θα εκπροσωπήσει τον προσεχή Αύγουστο την Κύπρο στο Ολυμπιακό αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας τόνισε: «O αγώνας χωριζόταν σε stages τεσσάρων ημερών και ο κάθε ένας είχε ξεχωριστό βαθμό δυσκολίας, με ανηφορικές διαδρομές και τεχνητά σημεία, όπως για παράδειγμα σε ένα σημείο όπου έπρεπε να ανεβούμε μονοπάτι με τεχνητά σκαλιά. 
Οι διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες είμαι συνηθισμένος να αγωνίζομαι, όπως επίσης το ψηλό επίπεδο των αθλητών που έλαβαν μέρος, έκαναν τον αγώνα πιο δύσκολο.  Στην πρώτη μέρα των 69 χιλιομέτρων με 2900 μέτρα ανάβασης, στάθηκα άτυχος καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισα στο πέμπτο χιλιόμετρο με το ποδήλατο, μου στοίχισε χρόνο και με έφερε κάπως πίσω στην κατάταξη της ημέρας. 
Τη δεύτερη μέρα είχα εταπ Ατομικής Χρονομέτρησης 16 χιλιομέτρων και ανάβαση 1100 μέτρων. Ολοκλήρωσα τον αγώνα 13 λεπτά περίπου πίσω από τον πρώτο λόγω τεχνικού προβλήματος και πάλι». 
Σε παρόμοιο τέμπο ο Αθανασιάδης ολοκλήρωσε τα επόμενα δυο εταπ των 73 και 56 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με αναβάσεις των 2800 μέτρων και 2000 μέτρων. Συνολικά στον αγώνα των τεσσάρων ημερών διένυσε 220 χιλιόμετρα με ανάβαση 8800 μέτρων και παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε με το ποδήλατό του, είχε ικανοποιητική παρουσία: «Εκμεταλλεύτηκα τον αγώνα και βελτίωσα περαιτέρω την τεχνική και φυσική μου κατάσταση, ώστε να ανταποκριθώ στις επόμενες μου αγωνιστικές προκλήσεις ενόψει και της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν χρήσιμος ο αγώνας που έδωσα στην Αυστρία».
Ο αθλητής Βασίλης Αδαμου της Εθνικής Κύπρου και επίσης αθλητής της ομάδας μας και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας παρέμεινε στην Κύπρο, λόγο άλλων υποχρεώσεων, για την προετοιμασία του.