Η ομάδα καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διεκδικούσε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα τη νίκη σε βάρος της ΕΘΑ, εκτός έδρας, ωστόσο στα καθοριστικά χρονικά σημεία του αγώνα ο έμπειρος αντίπαλος πήρε σημαντικούς πόντους και έτσι έφτασε στη νίκη με σκορ 75-67. Οι «πράσινοι» έπεσαν με το κεφάλι ψηλά, αποδεικνύοντας ότι έχουν δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα. 
Κοντά στο σκορ ήταν οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρύ προβάδισμα και να ολοκληρώνουν εβρισκόμενοι μπροστά στο σκορ με 18-14. Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στη δεύτερη περίοδο, καθώς η ΕΘΑ κυριάρχησε, επέβαλε τον ρυθμό της και με χαρακτηριστική ευστοχία κατόρθωσε να ξεφύγει, πετυχαίνοντας εννιά πόντους περισσότερους, ανεβάζοντας το σκορ στο 42-29. 
Η ομάδα μας, παρά την ψυχρολουσία, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τις δυνατότητες για να αντιδράσει, πλησιάζοντας ακόμη και στους έξι πόντους στην τρίτη περίοδο, ωστόσο το σκορ έκλεισε στο 53-44, κάτι που κρατούσε ακόμη μακριά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στην τέταρτη περίοδο, οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι έχουν πολλά να δώσουν στη φετινή σεζόν, καθώς με πολλή δημιουργία στο παιχνίδι τους και εξαιρετική άμυνα, κατέγραψαν ένα σερί 7-16, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν το σκορ! 
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, καθώς η διαφορά κυμαινόταν συνεχώς από μηδέν μέχρι τέσσερις πόντους. Στις καθοριστικές τελευταίες επιθέσεις, μέτρησε περισσότερο η εμπειρία του αντιπάλου, σε σχέση με τη νεανική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έτσι στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο αγώνας, με το τελικό σκορ να δείχνει 75-67.